​Kimyasal saldırıya karşı tatbikat


Adıyaman İl Sağlık Müdürlüğü ile Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD) iş birliğinde Kimyasal, Biyolojik, Radyasyon ve Nükleer (KBRN) saldırı tatbikatı yapıldı.

post

 Adıyaman    28.06.2019 19:09:14    Bu İçerik 326 kez görüntülendi.

07.10.22

 


Gazihan Dede mesire alanında gerçekleştirilen tatbikata, senaryo gereği Şanlıurfa Bozova ilçesine kimyasal saldırı gerçekleştirilmesi sonucunda Gazihan Dede mesire alanında bulunan kişilerin kimyasaldan etkilendiği bilgisi bildirildi.

Alanda bulunan 7 kişinin kimyasal maddeye maruz kalmasının ardından ilk müdahale, AFAD KBRN ekibi tarafından gerçekleştirildi. Kimyasal maddeye maruz kalan kişiler, AFAD KBRN ekibi tarafından dekontaminasyonu sağlandıktan sonra UMKE ekiplerince oluşturulan tıbbi üç noktada medikal müdahaleleri gerçekleştirildi. İlk müdahalelerinin ardından 112 ambulans ekipleri tarafından Adıyaman Eğitim ve Araştırma Hastanesine nakli sağlandı.

Hastaların müdahalelerinin ardından İl Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü ve İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ekipleri tarafından alandan numuneler alınıp incelenmek üzere laboratuvar merkezlerine bildirildi. Kimyasal serpintinin olduğu alan İl İtfaiye Müdürlüğü ekiplerince temizliği yapılarak tatbikat sonlandırıldı.

Tatbikata, Ulusal Medikal Kurtarma Ekibi (UMKE), AFAD, İl Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü, İl Tarım ve Orman Müdürlüğü KBRN ekiplerinden oluşan 60 kişilik ekip ile icra edildi.

Tatbikat ile ilgili bilgilendirme yapan Adıyaman İl Sağlık Müdürü Uz. Dr. Erdoğan Öz, tatbikata katılım sağlayan AFAD, İl Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü, İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, İl İtfaiye Müdürlüğü ile tatbikata gözlemci olarak katılan Gaziantep UMKE ve Kahramanmaraş UMKE ekiplerine teşekkürlerini iletti. (Cemil Özdaş - İLKHA)

Kaynak: https://ilkha.com/haber/99688/kimyasal-saldiriya-karsi-tatbikat 

kimyasal-saldiriya-karsi-tatbikat