Depremzede vatandaşlar  PTT binası istiyor


Adıyaman'ın Kahta ilçesinde 6 Şubat 2023'te meydana gelen depremin ardından konteynerde hizmet vermeye başlayan PTT şubesinin yeni bir hizmet binasına geçmesi için vatandaşlardan çağrı geldi.

post

 Güncel    23.05.2024 18:46:19    Bu İçerik 1250 kez görüntülendi.

07.10.22

 


CEMİL ÖZDAŞ

HÜDA PAR Kahta ilçe Başkanlığı'na aracılığıyla yetkililer seslenen vatandaşlar, depremin üzerinden 15 ay geçmesine rağmen halen konteynerde  hizmet verilmesinden dolayı mağdur olduklarını dile getirdiler.

HÜDA PAR Kahta İlçe Başkanı İrfan Demiral ve belediye meclis üyeleri, vatandaşların talebi üzerine PTT Kahta Şubesi önünde yaptıkları açıklamayla yetkililere seslendiler.

"Hizmet binasının hızlı bir şekilde bitirilmesi gerekiyor"

HÜDA PAR Kahta İlçe Başkanı İrfan Demiral, "Depremin üzerinden bir yılı aşkın bir süre geçmesine rağmen PTT ile alakalı bize iletilen sorunlar çerçevesinde yetkililerle görüştük. Yetkililer şu an bir yer kiraladıkları ve iki aydır kira ödediklerini belirttiler. Kiralanan yerin projelendirme aşamasında olduğunu öğrendik.  Kiralanan binanın hızlandırılması için bir üst kurumun devreye girmesi ve halkın mağduriyetinin giderilmesi için hizmet binasının hızlı bir şekilde bitirilmesini yetkililerden talep ediyoruz." dedi.

"Yeni hizmet binası istiyoruz"

Vatandaşlardan Ayşe Gül, "Deprem sonrası bu alana taşınan PTT binasında vatandaşlar olarak sıkıntılar yaşıyoruz. Uzun kuyruklar oluşuyor. Havanın sıcak olmasından dolayı sıkıntı yaşıyoruz. Yetkililerin bir an önce yeni bir hizmet binası yapmasını istiyoruz." ifadelerini kullandı.

"Sıcak havada işlem yapmak zor oluyor"

Havaların sıcak olmasından dolayı işlem yapmanın zor olduğuna değinen Abuzer Özbek, "Verilen hizmette bir sıkıntı olduğunu düşünmüyorum. Ama havaların sıcak olmasından dolayı altında durabileceğimiz herhangi bir gölgelik yoktur. Vatandaşların sıcak havada işlem yapması zor oluyor.  Bundan dolayı yeni bir binanın yapılmasını talep ediyoruz." şeklinde konuştu.

"Çalışan memurlarda mağdur oluyor"

Yetkililere seslenen vatandaşlardan Ömer Ulusoy, "Hem kışın hm de yazın binanın olmayışından dolayı vatandaşla sorun yaşıyor. Burada çalışan memurlarda mağdur oluyor. İnsanlar bazen yağmurda bazen sıcakta sıra beklemek zorunda kalıyor. Buraya gelen insanların geneli yaşlı olduğu için daha çok sorun yaşıyorlar. Bundan dolayı yetkililerden ricamız bir an önce bir hizmet binası yapmalarıdır." dedi. (İLKHA)


YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.

ADIYAMAN HÜDA PAR PTT BİNASI VATANDAŞLAR TALEP