Öğrenciler 6 Şubat depremini görsellerle resmetti


Adıyaman Fatih Anadolu Lisesi öğrencileri 6 Şubat 2023'te meydana gelen ve "Asrın felaketi" olarak adlandırılan depremi tuvale aktararak depremin meydana getirdiği acı ve yıkımı resmettiler.

post

 Eğitim    17.05.2024 19:30:11    Bu İçerik 2341 kez görüntülendi.

07.10.22

 


CEMİL ÖZDAŞ

Adıyaman Halk Kütüphanesi Sergi Salonu'na açtıkları resimleri sergiye katılan vatandaşlara tanıtan öğrenci ve okul idarecileri, amaçlarının hem depremden ders alınmasını sağlamak hem de o günlerde yaşanan acıları gelecek nesillere aktarmak olduğunu belirttiler. 

Okul Müdürü Abdulkerim Işık,  "Asrın felaketi olarak nitelendirilen depremleri yaşadık. Adıyaman olarak bunun acısını çok fazla hissettik. Kayıplarımız oldu, çok büyük enkazların altında kaldık. Bütün bunları bu sene okullarımız açıldığından beri resim öğretmenimiz ve öğrencilerimiz depremden kalan anılarını, alıntılarını depremle ilgili o güçlü etkileri tuvale yansıttılar. Bu vesileyle acılarımızı unutmamak üzere hatırladık. Bunlardan ders çıkarmamız lazımdır. daha sağlam, daha dirayetli, daha düzenli şehirler inşa etmemiz gerekiyor. Eğitimle bunun olacağını biliyoruz. Biz şunu çok iyi biliyoruz ki toplumda en büyük ve en hızlı normalleşme okullarla olur. Okul yoluyla biz normal bir hayata hızla dönmenin çabaları içerisindeyiz." dedi.

"Amacımız acıları unutturmamak"

Resim sergisine çizdiği resimle katkı sunan öğrencilerden Battal Gazi Baştuğ, "6 Şubat depremini yaşayanlar olarak resim öğretmenimizin öncülüğünde böyle bir sergi açmak istedik. Amacımız bu depremi görmeyenlerin ve gelecek nesillerin nasıl bir deprem yaşandığı görmelerini sağlamaktır. Biz bu günü yas ilan ettik. Resimlerimizdeki amacımız o acıları unutmamak ve hafızalarda neler yaşandığını canlı tutmak." ifadelerini kullandı.

"Boykota devam edelim"

6 depreminden daha acı olan Filistin'de yaşanan katliamlara değinen Baştuğ, "Filistin'i her zaman gündemde görüyoruz. Orada kardeşlerimiz vah r gün çocukla ölüyor. Anne ve babaların ne durumda olduğunu görüyoruz. Biz 6 Şubat'tan sonra biraz düzeldik ama şu an bizden daha kötü durumdalar. Onlar için elimizden geleni yapmalıyız. Hiç bir şey yapamıyorsak dahi boykota devam etmeliyiz." şeklinde konuştu.

Okul öğrencilerden Ahmet Yasin Sönmez, "Resim sergisiyle geçen sene yaşanan 6 Şubat depreminin gündeme getirmek ve farkındalık oluşturmaktır. Adıyamanlı vatandaşlarımızı resim sergimize getirerek o günleri anımsatmak istiyoruz. O gün çok zor bir günü her taraftan insan bağrışmaları geliyordu. Yardım isteyenler ve enkaz altında kalanla bizde kime yardım edeceğimizi ve ne yapacağımızı bilemiyorduk." dedi. (İLKHA)


YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.

 ADIYAMAN OKUL ÖĞRENCİLERİ DEPREM RESİM SERGİSİ