Ev hanımları İslami ilimlerde yarıştı


Adıyaman Ebubekir Sıddık  Kur'an Kursu Öğreticisi Mehtap Yiğit, dört alanda hazırladığı sorulardan kursa devam eden ev hanımlarını sınava tabi tuttu.

post

 Kültür ve Yaşam    17.05.2024 19:28:01    Bu İçerik 1728 kez görüntülendi.

07.10.22

 


CEMİL ÖZDAŞ

Kur'an-ı Kerim, itikat, siyer ve ibadet konuları olmak üzere toplam dört alanda sınava tabi tutulan ev hanımları, bilgilerini tazelemenin yanı sıra yeni bilgiler de edinmenin sevincini yaşadı.

Kur'an kursunda yedi ayrı grup halinde yarışan kadınlar, toplamda yirmi soruya cevap vererek İslami bilgilerini gözden geçirdi.

Yarışma hakkında  değerlendirmede bulunan Adıyaman Ebubekir Sıddık  Kur'an Kursu Öğreticisi Mehtap Yiğit, "Ebubekir Sıddık Kız Kur'an Kursu olarak 2023-2024 Eğitim öğretim dönemi suresinde kursumuzda eğitim görmeye gelen kıymetli öğrencilerimizin Kur'an-ı Kerim, itikat, ibadet, siyer ve ahlak alanlarında görmüş oldukları eğitimin kazanımlarını ölçmek, öğrenmiş olduğumuz bilgilerimizi taze ve canlı  tutmak için ve aynı zamanda dostluğun muhabbetle pekiştiği eğlenceli bir bilgi yarışması düzenledik. Yarışmadaki hedefimiz, öğrendiklerimizi pekiştirip eğlenceli bir anı oluşturmaktı. Bu tarz yarışmaların, öğrenciler arasındaki bağı güçlendirdiği gibi aralarında samimi bir dostluğa ve  muhabbete dönüştüğünü bir kez daha gözlemledik." dedi.

'Sizin en hayırlınız Kur'an-ı öğrenen ve öğreteninizdir'

Yiğit, "Ayrıca Hazreti Peygamberin 'Her kim ki ilim öğrenmek için bir yola girerse ona Cennetin yolu kolaylaşır.' hadis-i şerifini ve 'Sizin en hayırlınız Kur'an-ı öğrenen ve öğreteninizdir.' hadisini kendilerine düstur edinip bu ilim yolculuğunda bizimle yürümek isteyen bütün hanım kardeşlerimizi kuran kurslarımız bekliyoruz. Amacımız, Rabbimizin bize indirdiği kitabı en güzel şekilde anlayıp yaşamak ve Peygamber Efendimizin bize gösterdiği yolda yürümektir. Kursumuzda Kur'an-ı Kerimle tanışıp okumayı öğrenmiş ve bu yolda gayret eden kardeşlerimizle yaptığımız bilgi yarışması hem eğitimimize bir katkı hem de öğrenme yolunda farkındalık olması ve öğrenmeyi daha eğlenceli hale getirmesi için önemli bir yarışmaydı. Tüm katılımcılara ve katkı sunan herkese teşekkür ederim. " dedi. (İLKHA)


YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.

 ADIYAMAN KUR'AN-I KERİM KUR'AN KURSU YARIŞMA