Gazze'de havadan atılan yardımlar yaşatmak yerine katlediyor!


Gazze'deki Hükümet Enformasyon Ofisi, uçaklardan atılan yardım paketlerinin yanlış uygulamalar nedeniyle 18 kişinin ölümüne neden olduğunu açıkladı.

post

 Güncel    27.03.2024 11:24:20    Bu İçerik 1976 kez görüntülendi.

07.10.22

 


Gazze'deki Hükümet Enformasyon Ofisi uçaklardan atılan yardım paketleriyle ilgili yanlış işlemlerden dolayı bu paketlerin yardım bekleyen 18 sivilin daha hayatını kaybetmesine sebep olduğunu duyurdu.

Açıklamada Gazze ahalisine yönelik aç bırakma ve abluka politikasında ABD'nin İsrail'in ortağı olduğuna dikkat çekildi. 

Hükümet Enformasyon Ofisi'nin açıklamasında havadan yardım paketleri atılması operasyonunda yapılan yanlışlardan dolayı son birkaç saat içinde 18 sivilin daha hayatını kaybettiğine, bunlardan 12'sinin Kuzey Gazze vilayetinin sahili yakınlarında denizde boğularak can verdiğine dikkat çekildi. 

Yardım paketlerinin denize atılması sebebiyle açlıktan ölüm tehdidiyle karşı karşıya olan çok sayıda insanın paketlere ulaşmak için denize dalmaları sonucu hayatlarını kaybettikleri ifade edildi.

Açıklamada 6 kişinin de yardımların atıldığı bazı bölgelerde meydana gelen kargaşa ve izdiham sebebiyle hayatını kaybettiğine dikkat çekildi. 

Açıklamada havadan yardım atılması işleminin artık bir hayat kurtarma yöntemi değil insanların hayatlarını doğrudan tehdit eden farklı bir öldürme yöntemi haline geldiğine dikkat çekilirken havadan yardım atma işlemleri yapan ülkelere de uyarıda bulunuldu.

Açıklamada, yardımların bir kısmının denize atıldığı ve bunun insanların hayatları için tehdit oluşturduğu, bir kısmının 1948'de işgal edilmiş arazilere atıldığı ve aç insanların buralara ulaşma imkanları olmadığı için bunun hiçbir faydasının olmadığı kaydedildi.

Yardımların bir kısmının da çok tehlikeli noktalara atıldığı ve bunun da insanların hayatlarını tehdit ettiği dolayısıyla bunun da insanları katletmenin bir başka yöntemi olduğuna işaret edilen açıklamada, üstelik yanlışların görülmesine rağmen bu senaryonun sürekli tekrar ettiği vurgulandı. (İLKHA)


YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.

GAZZE HAVADAN YARDIM İZDİHAM