Umut Kervanı deprem bölgesinde programlar düzenleyecek


6 Şubat 2023'te meydana gelen depremin ardından Adıyaman'da faaliyetlerine devam eden Umut Kervanı, depremin yıl dönümünde depremzedeleri yalnız bırakmayacak.

post

 Güncel    06.02.2024 16:44:09    Bu İçerik 2524 kez görüntülendi.

07.10.22

 


CEMİL ÖZDAŞ

Etkinlik öncesi bir araya gelen kardeş STK'lar Adıyaman Umut Kervanı bünyesinde istişare toplantısı yaptı.

6 Şubat 2023'te saat 04.17'de meydana gelen 7.7 ve 7.6  şiddetideki depremlerin ardından büyük bir yıkıma uğrayan Adıyaman'ın yeniden ayağa kalması için çalışmalarına devam eden Umut Kervanı ve kardeş STK'lar "Hep yanınızdayız" sloganıyla çalışmalarına devam ediyor.

Umut Kervanı, IHO EBRAR, Yetimler Vakfı ve Avrupa Yetim Eli koordinesinde gerçekleşen toplantı neticesinde yapılan çalışmalar ve yapılacak çalışmalar hakkında değerlendirmelerde bulunuldu.

"Çocuklarımızı sevindirmeye çalışacağız"

Program hakkında bilgi veren Umut Kervanı Vakfı Genel Başkanı Cengiz Kurtaran, "Şu an Adıyaman'da depremin yıl dönümü nedeniyle program yapacağız. Umut Kervanı, IHO EBRAR, Yetimler Vakfı ve Avrupa Yetim Eli olarak çalışmalarımız devam ediyor. Biz depremin ilk gününden itibaren buradaydık. Buradaki kardeşlerimiz de o günden beri burada çalışmalarını yapıyorlar. Biz de merkez olarak dönem dönem olarak gelip gidiyorduk. Depremin ilk gününden beri halkımız depremzede kardeşlerimize sahip çıktı. Bu yardımların devam etmesi için hayırsever kardeşlerimize çağrıda bulunuyoruz. Rabbim onların hayırlarını kabul etsin. Sadece Adıyaman'da değil diğer deprem bölgelerinde de aynı şekilde çalışmalarımız devam ediyor. Bir dizi ziyaretlerimiz olacak. Çocuklarımızı sevindirmeye çalışacağız. Depremin meydana geldiği saat olan 04.17'de saat kulesi yanında diğer STK ve resmi kurumlarla bir araya gelip daha sonra sabah namazı buluşmamız olacak. Akabinde çıkışta çorba ikramı yapılacak. Mezarlık ziyaretlerin ardından ziyaretlerimize devam edeceğiz. 76 gün boyunca çalışmalarımızın devam etiği alanda vatandaşlarımızla bir araya gelip onlara ikramda bulunacağız. Daha sonra okunacak Kur'an-ı Kerim, mevlid-i  şerif ve yapılacak dua ile depremde vefat eden kardeşlerimizi anacağız. Rehber TV canlı yayın programıyla deprem bölgelerini konuşacağız. Rabbim depremde vefat 53 bin kardeşimize rahmet etsin geride kalan ailelerine sabr-ı cemil versin." ifadelerini kullandı. (İLKHA)


YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.

 6 ŞUBAT DEPREM UMUT KERVANI ANMA PROGRAMLARI ADIYAMAN CENGİZ KURTARAN