Adıyaman'da karne heyecanı


​Adıyaman’da 152 bin öğrenci, aileleriyle birlikte karne heyecanı yaşadı.

post

 Eğitim    14.06.2019 19:17:36    Bu İçerik 850 kez görüntülendi.

07.10.22

 


Okul öncesi, ilkokul, ortaokul ve lise olmak üzere toplam 18 milyon öğrencinin karne aldığı yaz tatillinde aileler ve çocuklar karne heyecanı yaşadı. Adıyaman’da da 152 bin öğrenci karnelerini aldı.

İlk defa karene alan miniklerin alileri daha da heyecanlı idi. Çocuklarıyla birlikte sıralarda oturan anne ve babalar karne sevincini yaşadı.

Yavuz Selim İlkokulu Müdür yardımcısı Selim Gül, karnelerini alan çocukların yaz ayında etkinliklerle gelişimine atkı sağlamak amacıyla ailelerin çocuklarıyla yakından ilgilenmeleri gerektiğini belirtti.

Gül, "Bir yıl boyunca öğrencilerimizin daha üst seviyelere gelmesi için elimizden geleni yaptık. Eğitime çok katkıda bulunduğumuza inanıyorum. Bizler vicdanen rahatız. Öğrencilerimiz bir yıl boyunca çalıştılar, yoruldular dinlenmeleri gerekir. Ancak okumalarını istiyorum. Okuyan bir insan daha başarılı olur, daha iyi anlar, kendini daha iyi ifade eder, kelime dağarcığı genişler. Okuyan insan anlaması geliştiği için matematik, sosyal ve fen derslerini daha iyi anlar. Yaz tatilinde çocuklarımızı mutlaka bir sosyal etkinliğe gönderilim. Gelişimlerine katkıda bulunalım. Evde onlarla etkenlik yapalım." dedi.

Öğrenci velilerinden Ferit Gölgül "Çocuklarımızın ilk karnesini almaya geldik. Onlar kadar bizler de heyecanlıyız. İnşallah bu karneden sonra kendilerini daha da geliştiren bireyler olarak hayırlı nesiller olurlar." ifadelerini kullandı.

Karne alan öğrencilerse çok mutlu olduklarını dile getirerek yaz tatilini değerlendireceklerini ifade ettiler. (Cemil Özdaş - İLKHA)