Adıyaman'da 41 bin toplu konutun inşası devam ediyor


6 Şubat 2023'te meydana gelen depremin ardından büyük yıkıma uğrayan Adıyaman'da toplu konutların inşası devam ediyor.

post

 Adıyaman    22.11.2023 14:02:30    Bu İçerik 2116 kez görüntülendi.

07.10.22

 


Büyük bir kısmı Örenli ve İndire mevkilerinde inşa edilmeye devam eden konutların, 6 bin 550 tanesi köy evi olarak kırsal kesimlerde inşa edilirken geriye kalan konutlar ise il ve ilçe merkezlerinde yükselmeye devam ediyor.

"Çalışmalar devam ediyor"

Toplu konutlar hakkında açıklamada bulunan Adıyaman Valisi Osman Varol, "İlimiz genelinde toplam 41 bin konutun inşası şuan fiilen devam ediyor. Bunların 6 bin 550 tanesi kırsal konut -köylerde yaşayan vatandaşlarımız için yapılan müstakil konutlar-  geri kalanlar da ilçe ve il merkezinde yapılan toplu konutlar şeklindedir. Özellikle merkezde yoğunlaştığı iki bölge var: İndere ve Örenli bölgesi. Buralarda çalışmalar yoğun bir biçimde devam ediyor. Yine şehrin merkezine Mara ve Musalla Mahallelerinde kentse dönüşümle bir arada yürütülen kalıcı konut inşaatları var. bulvarımızda Bakanlığımızın kentsel tasarımla bir arada yaptığı bir bölge var. Bu bölgeyi de inşallah yakın zamanda genişletme planları var. Yoğun bir şekilde çalışmalar devam ediyor." dedi.

"İnşaatların yürüyüşüyle ilgili önemli bir problemimiz yok"

Devam eden çalışmalarda önemli bir sorun olmadığını dile getiren Vali Varol, "Hızlı bir şekilde hak sahipliği çalışmaları da atık tamamlandı hukuki süreci. Sayın Cumhurbaşkanımızın, İçişleri Bakanımızın talimatlarıyla da inşallah yakın zamanda dağıtımlara ilgili, kuralarla ilgili çalışmalar da başlayacaktır. Genel olarak ilimizde inşaatların yürüyüşüyle ilgili önemli bir problemimiz yok. seri bir şekilde çok yüksek sayıda konutu teslim etmeyi inşallah planlıyoruz." ifadelerini kullandı.

"Enkaz kaldırmada bina sayısı olarak yüzde 76'dayız"

Hukuki süreci devam eden binaların dışında yıkım işleminde sona doğru gelindiğini dile getiren Vali Varol, "Hukuki sorunu olan, davalık olan binaları çıkardığınız da aslında yolun sonuna da geldik. hacim olarak yüzde 86'lardayız. Eğer müteahhitlerin herhangi bir imali olursa, gerektiği gibi enkazı, yıkılan binayı kaldırmamak gibi bununla ilgili de denetim mekanizmalarımız var. gerektiği tedbiri alıp müteahhitlere gereğini yaptırıyoruz. Bununla ilgili her işte olduğu gibi devletin hukuk kuralları, yaptırımları var bunları icra ediyoruz." şeklinde konuştu. (İLKHA)


YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.

 ADIYAMAN DEPREM TOPLU KONUT İNŞAAT