Yaz Kur'an kursları başlıyor


Her yıl yüzbinlerce çocuğun Kur'an-ı Kerim ve dini bilgiler öğrendiği yaz Kur'an kursları, 17 Haziran 2019 Pazartesi günü Türkiye genelinde 90 bini aşkın cami ve binlerce Kur'an kursunda başlıyor.

post

 Adıyaman    12.06.2019 18:13:11    Bu İçerik 2568 kez görüntülendi.

07.10.22

 


Yaz Kur'an kurslarına gelen çocuklara tecvitle Kur'an-ı Kerim eğitimi, dini bilgiler, ilmihal bilgilerinin yanı sıra kısa sure ve dualarla birlikte beş vakit namazın nasıl kılınacağı öğretiliyor. Her yıl camiye gelen öğrencilere ücretsiz "Dinimi Öğreniyorum" ders kitabı ve "Etkinlik Kitabı" dağıtılarak çocukların manevi gelişimi sağlanmaya çalışılıyor.

Tüm Türkiye'de olduğu gibi Adıyaman'da da açılacak olan yaz Kur'an kurslarında çocukların Allah ve Resul'ünü tanıması ve topluma yararlı birer birey olarak yetişmesi için gerekli tüm hazırlıkların yapıldığını belirten Adıyaman İl Müftülüğü Müftü Vekili Murat Kurt, "Bütün illerimizde olduğu gibi Adıyaman'da da 17 Haziran'da yaz Kur'an kurslarımız başlayacak. Bu eğitimimiz 9 Ağustos'a kadar devam edecektir. Bu anlamda hocalarımıza yönelik eğitim çalışmalarımız yapıldı. İlahi vahye muhatap olacak olan çocuklarımızı kurslarımıza kabul edeceğiz." dedi.

Çocukların yaz kurslarına sadece Kur'an-ı Kerim değil, dini bilgileri de öğreneceklerini ifade eden Kurt, "Yaz Kur'an kurslarımızda çocuklarımıza sadece Kur'an'ın lafzını öğretmeyeceğiz. Manasına vukufiyet sağlamaları için çeşitli eğitimler de verilecek. 'Dinimi Öğreniyorum' setiyle hem ibadetlerini öğrenecekler hem de ezberledikleri surelerin anlamlarını öğrenecekler. Bu anlamda hem dinine hem vatanına hayırlı evlatlar yetişecek Allah'ın izniyle. Çocuklarımız, yaz kurslarında hem namazı öğrenecek hem de namaz surelerini ezberleyecekler. Namazda okunması gereken duaları öğrenerek ibadetlerini en güzel şekilde yerine getirecekler inşallah." ifadelerini kullandı.

Anne ve babaların çocuklarını kurs süresince düzenli bir şekilde takip etmeleri gerektiğini belirten Kurt, son olarak, "Anne ve babalar, çocukların takibini yapma konusunda hocalarımızla işbirliği yaparlarsa inşallah daha güzel neticeler alacağız." şeklinde konuştu. (Cemil Özdaş-İLKHA)

Kaynak: https://ilkha.com/haber/98647/yaz-kuran-kurslari-basliyor 

yaz-kuran-kurslari-basliyor