Umut Kervanı, Kahta'daki depremzede köylülere gıda yardımında bulundu


Yıkım ve ölümleri yaşandığı köylerde meydana gelen mağduriyetleri en aza indirmek için köylülerin yardımına koşan Umut Kervanı Kahta, gittiği beş köyde onlarca aileye gıda yardımında bulundu

post

 Kültür ve Yaşam    02.08.2023 11:39:37    Bu İçerik 14230 kez görüntülendi.

07.10.22

 


CEMİL ÖZDAŞ

6 Şubat'ta meydana gelen depremin ardından Adıyaman merkez ve ilçelere bağlı köylerde de büyük hasarlar meydana geldi.

Kahta'ya bağlı Yolçatı (Gigan), Narlı (Parxacak), Büyükgöz(Guzalak), Dalince, Sarica köylerini ziyaret edip gıda yardımında bulunduklarını dile getiren Umut Kervanı Kahta Başkanı Mehmet Sivil, köylerin ihmal edilmemesi gerektiğini belirtti.

Her ay düzenli olarak yardım yaptıkları aileler olduğu gibi dönemsel yardım yaptıkları ailelerin de olduğunu dile getiren Sivil, deprem nedeniyle ilçelerinde barınan yüzlerce aile olduğunu kaydetti.

Hayırseverlerle ihtiyaç sahibi aileler arasında köprü görevi gördüklerini ifade eden Sivil, "İslam, kardeşlik ve yardımlaşma dinidir. Bizler de Müslümanlar olarak bu kardeşlik ve yardımlaşmanın gereğini yerine getirmekle mükellefiz. Dinimiz ihtiyaç sahibi olan insanların ırkına ve inancına bakmadan onlara sahip çıkmamızı emrediyor. İnancımız gereği ihtiyaç sahibi ve bakıma muhtaç her insana ulaşma gayretindeyiz. Bir ilçe olsak da nüfuzumuz bazı illerden daha fazla olduğu için her ihtiyaç sahibine ulaşamayabiliyoruz. Bundan dolayı daha duyarlı olan kardeşlerimizin bu hayır hizmetinde hem yanımızda yer almaları hem de ahirete yönelik yatırım olan infak, sadaka ve zekâtlarını kurumumuz aracılığıyla yolumuzu gözleyen kardeşlerimize ulaştırmamalarını istiyoruz." ifadelerini kullandı.

Sivil açıklamasının devamında, "Genelde ilimiz, özelde de ilçemizde meydana gelen deprem nedeniyle ihtiyaç sahibi ailelerimiz daha da fazlalaşmış maalesef. Fakirlikle mücadele ediyoruz ama bu bizim tek başımıza yapabileceğimiz bir mücadele değildir. Bu noktada tüm hayırsever vatandaşlarımızı bu noktada yardım yapmaya ve Umut Kervanı çatısı altında birlikte çalışmaya davet ediyoruz." dedi. (İLKHA)


YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.

KAHTA,UMUT KERVANI,DEPREM