Sakal-ı Şerif ziyarete açıldı


Adıyaman merkezde bulunan Kab Camii'nde, Kadir Gecesi münasebeti ile Sakal-ı Şerif vatandaşların ziyaretine açıldı.

post

 Adıyaman    01.06.2019 00:16:29    Bu İçerik 743 kez görüntülendi.

07.10.22

 


Adıyaman’da Kadir Gecesi ve arife günlerinde gelenek haline gelen Sakal-ı Şerif ziyareti, bu Kadir Gecesi'nde de ziyaret edilerek gelenek devam ettirildi.

Adıyaman Kab Camii’nde muhafaza edilen Sakal-ı Şerif her sene binlerce Peygamber sevdalısı vatandaş tarafından ziyaret ediliyor. Cam bir muhafaza içerisinde vatandaşların ziyaretine sunulan Sakal-ı Şerif, caminin mihrap bölümünün sağ üst köşesinde yer alan bir taka içerisinde muhafaza altında tutuluyor.

Cami İmam Hatibi Fethi Erdil, "Sakal-ı şerif Peygamber Efendimiz 'den bir hatıradır. Ziyaret etmek bir ibadet değildir. O'nu hatırlamak, salat ve selam getirmek için ziyaret ediyoruz." dedi.

Erdil “Bu ziyaretlerin temelinde Peygambere olan sevgi vardı. Peygamber Efendimiz saçını sakalını tıraş ettiğinde Sahabe-i Kiram Efendimiz onu saklarlarmış. Daha sonraları teberrüken farklı camilere dağıtılmış. Kadir gecelerinde Peygamber efendimize hem salat ve selam getiriliyor hem de O anılıyor. Yoğun bir şekilde ziyaret var. Kimi insanlar ziyaret saatleri arasında yetişemediğinden üzüntü içerisinde kalıyor.” ifadelerini kullandı.

Sakal-ı Şerif'i ziyaret eden vatandaşlarsa Peygambere olan sevgilerinden onu hatırlamak maksadıyla ziyaret ettiklerini ifade ettiler. (Cemil Özdaş - İLKHA)

Kaynak: https://ilkha.com/haber/98164/sakal-i-serif-ziyarete-acildi 

sakal-i-serif-ziyarete-acildi