DEPREMZEDE ÖĞRENCİLER İSTANBUL BULUŞTU


Diyanet İşleri Başkanlığı ile Türkiye Diyanet Vakfı iş birliğinde yaz kampı, 10-17 Temmuz tarihleri arasında İstanbul'da düzenleniyor.

post

 Güncel    12.07.2023 18:35:59    Bu İçerik 2092 kez görüntülendi.

07.10.22

 


Kamp, bu sene deprem bölgesinde eğitim gören 12-14 yaş aralığındaki 500 öğrencinin katılımıyla gerçekleştirildi.

Organizasyona Adıyaman, Hatay, Kahramanmaraş, Malatya, Elazığ, Gaziantep, Kilis, Adana, Şanlıurfa, Osmaniye ve Diyarbakır'da eğitim gören öğrenciler katıldı. Kamp çerçevesinde öğrencilerin medeniyetlerin beşiği İstanbul'un tarihi ve kültürel yerlerini görmeleri, kardeşlik ruhuyla sosyalleşmeleri amaçlanıyor.

Adıyaman Diyanet Gençlik Koordinatörü Abuzer Kırmızı; 2023 Yılı Diyanet İşleri Başkanlığının Eğitim Hizmetleri Yaygın Din Eğitimi Daire Başkanlığının yapmış olduğu Yatılı Yaz Kuran Kursu kapsamında Gençlerimize yönelik çeşitli programlar yapılmakta Gençlerimizi kapsayıcı bir şekilde yürütülmektedir.

Bu çalışmalarda amaç Gençlerin Milli ve Manevi değerlerinin bilincinde adalet ve merhamet duygularıyla yetişmelerine ve bu bilincin gelecek nesillere aktarılarak sürdürülmesine katkı sağlamaktır. Gençlik faaliyetlerinde etkinlik ve verimliliği artırabilmek için 2023 yılında Yatılı Yaz Kuran Kursu kapsamında 178 erkek, 130 kız öğrencilerimizi İstanbul’da bir ay boyunca Kuranı Kerim ,Temel dini bilgiler, Siyer  derslerin yanında Sosyal ve kültürel faaliyetler ve gezi programları yapılacaktır.

adıyaman-yaz kusları