"Kudüs hür olduğunda ümmet hür olur"


Dünya Kudüs Günü ve Mavi Marmara'nın yıl dönümü münasebetiyle HÜDA PAR Adıyaman İl Başkanlığı tarafından düzenlenen basın açıklamasında, Kudüs hür olduğunda ümmetin de hür olacağına dikkat çekildi.

post

 Adıyaman    01.06.2019 00:13:46    Bu İçerik 661 kez görüntülendi.

07.10.22

 


Dünya Kudüs Günü ve Mavi Marmara'nın yıl dönümü münasebetiyle HÜDA PAR Adıyaman İl Başkanlığı tarafından basın açıklaması düzenlendi.

İl Halk Kütüphanesinin yanındaki parkta düzenlenen açıklamayı HÜDA PAR Adıyaman İl teşkilat üyesi Mustafa Yetiş okudu.

Yetiş, açıklamasının başında Gazze'ye gitmek için yola koyulan Mavi Marmara Gemisinde şehid edilen Adıyamanlı Fahri Yıldız'ı anarak başladı.

Müslümanların bugünkü en büyük sorunlarından birinin Kudüs Meselesi olduğunu belirten Yetiş, "Müslümanların ilk kıblesi olan Mescid–i Aksa ve Filistin toprakları, 1948 yılından bu yana Siyonist rejimin işgali altındadır. Başta ABD olmak üzere Batılı devletlerin desteğiyle günümüze kadar artarak devam eden bu işgal, Müslümanlar için Kutsal Kudüs Davası'na dönüşmüştür. Bu münasebetle her Ramazan ayının son Cuması Dünya Kudüs Günü olarak anılmaktadır. Müslümanların ilk kıblesi, Resulullah'ın Mirac'a yükseldiği mukaddes belde Kudüs, 70 yılı aşkın zamandır siyonistlerin işgali altında. Ve daha dün gibi hatırladığımız, 1948 yılında İslam ümmetinin bağrına saplanan hançer, bugüne kadar bizlere unutulmadık acılar yaşattı.    Acının yüreklerde korlaştığı Kudüs'ün işgali, bugün İslam ümmetinin yaşadığı en büyük sorundur. Unutulmamalı ki; Kudüs hür olduğunda ümmet hür olmuş, esir olduğunda zillete duçar olmuştur." şeklinde konuştu.

"Bilmeliyiz ki; bizler sessiz ve tepkisiz kaldıkça işgalin her gün biraz daha yayıldığı bu mukaddes beldede Müslüman kanı akmaya devam edecek." diyen Yetiş daha sonra şöyle devam etti:

"Siyonist ateş sadece Kudüs'ü değil bütün bir ümmeti yakacaktır. Yemen'i, Suriye'yi, Libya'yı, Afganistan'ı ve coğrafyamızın diğer beldelerini yakan zaten bu ateş değil midir?  Müstekbirler, hatırda tutmak ve daha güçlü bir direniş göstermek için Kudüs'ü andığımız bugünlerde dahi, daha büyük bir işgalin kapılarını aralamak için yeni planlar yapmaktadır. Haydut Amerika'nın "Yüzyılın Anlaşması" projesi bu gerçeğe işaret etmektedir. Aslında "Yüzyılın İşgalini" hedefleyen şeytani plan, sadece Kudüs'ü değil bütün mukaddes beldelerimizi hedef almaktadır. Arz-ı mev'ud hedefine ulaşmak isteyen siyonistlerin bu kirli tezgâhı, ümmetin göstereceği birlik ile dağıtılmalıdır.  Yine unutmamalıyız ki bizler parçalanmaya devam ettikçe, çekiştiğimiz ve de çatıştığımız müddetçe dünya müstekbirlerinin iştahı kabaracak, pervasızca yeni katliamlar işleyeceklerdir."

"Kudüs ne sadece Filistin toprağıdır ne de Arapların vatanı"

Kudüs'ün Müslümanların ortak değeri olduğunu ifade eden Yetiş "Şu da bilinmeli ki; Kudüs ne sadece Filistin toprağıdır ne de Arapların vatanı. Kudüs bütün Müslümanların, İslam milletlerinin mukaddes beldesidir. Bu gerçek dolayısıyla mukaddes toprakları savunmak ve işgali sonlandırmak da hepimizin öncelikli vazifesidir. Müslümanlar için Mescid-i Aksa; Mescid-i Harâm ve Mescid-i Nebevî'den sonra yeryüzündeki en mukaddes mabettir.   Bugün Kudüs'ü her zamankinden daha çok gündemde tutmalı ve hürriyeti için mücadele etmeliyiz. Küresel küfür güçleri, en küçük zaman dilimini dahi Kudüs'ü Yahudileştirme gayreti ile plan ve projeler geliştirmektedir. Kudüs'ün küresel bir saldırı altında olduğunu görmeliyiz." diye konuştu. (Cemil Özdaş- İLKHA)


Kaynak: https://ilkha.com/haber/98160/kudus-hur-oldugunda-ummet-hur-olur 

kudus-hur-oldugunda-ummet-hur-olur