"Ramazan'da birbirimiz anlayalım"


Sıcaklıkların artmaya başlamasıyla beraber ateşin önünde oruç tutan fırıncılar vatandaşlar Ramazan ayı münasebetiyle daha anlayışlı olmasını beklediklerini belirtiler.

post

 Adıyaman    28.05.2019 14:47:52    Bu İçerik 753 kez görüntülendi.

07.10.22

 


Doğu ve Güneydoğu'da etkili olan fırın yemekleri kültürü Ramazan ayı münasebetiyle daha da rağbet edilmeye başlandı. Özellikle iftar saatlerinde fırına verilen yemeklerden dolayı ekmek pişirme alanı bazen kalmayabiliyor.

20 yıldan fazladır fırıncılık yaptığını dile getiren Mustafa Ayaz sıcak havalara rağmen ateşin önünde orucunu zevkle tuttuğunu belirttikten sonra "Adıyamanlı vatandaşlar yemeklerini pişirmek için fırına getiriyor. Ben insanlarımızdan bize yardımcı olmalarını rica ediyorum. Yemekleri erkenden getirsinler. Bizlerde oruç tutuyoruz bunu dikkate almalarını istiyoruz. Vatandaşlar bu hava da dışarıda duramazken biz ateşin önünde orucumuzu eda etmeye çalışıyor. Bundan dolayı insanlarımızdan ricamız iftara 10 dakika gibi biz zaman kaldığında yemek, biber ve benzeri pişirilecek şeyler getirmemeleridir. Böylece bizlerde sevinir onları da mutlu etmeye çalışırız." dedi.

Sahur vaktinde rahat sahur yapabilmek i.in ekmek almaya gelen vatandaşların daha hassas davranarak erken gelmelerini beklediklerini ifade eden Ayaz "Bazıları son 20 dakika geliyorlar. Sahura yaklaşık 45 dakika kalasıya kadar gelseler ondan sonraki sürede bizlerde sahurumuzu yapmaya vakit buluruz." ifadelerini kullandı.

Sıcak havalara rağmen Allah'ın emri olduğu için ateşin önünde oruç tuttuğunu ifade eden Serkan Taştaş "Ramazan ayında yoğunluk fazla oluyor. Buna rağmen Ramazan güzel geçiyor. Sıkıntı çok olmuyor. Bizler bu aylarda birbirimize karşı daha anlayışlı olmalıyız. Ramazan bize sabrı öğretiyor. Böylece Allah'a karşı daha güzel kulluk etme çalıyor insan." dedi. (Adıyaman Basın)