Deprem bölgesi için kan bağışı çağrısı


6 Şubat'ta meydana gelen depremin adından kan bağışındaki azalmanın yanı sıra kan ihtiyacının da arttığına dikkat çekildi.

post

 Güncel    03.06.2023 10:58:05    Bu İçerik 89 kez görüntülendi.

07.10.22

 


Adıyaman Kızılay Müdürü Oğuz Aladağ 6 Şubat'ta yaşanan depremden dolayı baş sağlığı ve geçmiş olsun dileklerini ileterek kan bağışının önemine değindi.

Deprem nedeniyle kan bağışını sadece merkezden alabildiklerini dile getiren Aladağ kanın acil değil sürekli bir ihtiyaç olduğunu belirtti.

Aladağ açıklamasında, "Deprem nedeniyle kan bağış merkezimiz yaklaşık iki ay boyunca kan hizmeti veremedi maalesef. 2 Mayıs itibariyle tekrar kan bağışı işlemlerimiz başladı. Şu an Ulu Cami karşısında kan hizmetimiz devam etmektedir. Bütün vatandaşlarımızın kan bağışı noktasında duyarlı olmaya, sağlık durumu yerinde olan kan bağışı yapabilecek vatandaşlarımızın hepsini kan bağış merkezimize bekliyoruz. Bu konuda mümkün olan duyarlılığı göstermesini bekliyoruz vatandaşlarımızın. Hastalarımızın kan ihtiyacı, travmalara maruz kalan hastalarımız, özellikle yüksek oranda kan ihtiyacı doğmuştur. Bunu karşılamak açısından tek kaynağımız bağışçılarımızdır. Bundan dolayı bütün vatandaşlarımıza tekrardan sesleniyor ve kendilerini kan bağışına davet ediyorum." dedi. (İLKHA)

YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.

kan,bağışı,adıyman