Adıyaman'da örnek daire hazır hale getirildi


6 Şubat depreminin ardından en büyük yıkımın gerçekleştiği Adıyaman'da deprem konutlarının inşası devam ederken önek daire hazır hale getirildi.

post

 Güncel    22.05.2023 15:44:11    Bu İçerik 2753 kez görüntülendi.

07.10.22

 


CEMİL ÖZDAŞ

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 7 veya 8'ici ayda teslim edilmeye başlanacağını söylediğii deprem konutlarının inşası hızla devam ederken örnek daire vatandaşlara tanıtılmaya başladı.

TOKİ'nin inşa ettiği ve beş kat üzerine yükselen konutlar 4 daireden oluşuyor. Üç artı bir olarak tasarlanan daireler 105 metrekare alana sahip. Bir kısmı otogar arkasında yükselen konutların büyük kısmı ise Karadağ'ın eteklerinde inşa edilmeye devam ediyor.

Beton bloklar halinde yükselen binalar depreme dayanaklı bir şekilde inşa ediliyor.

İlk etapta 3 bin 34 kalıcı konutun bitirilmesi için çalışmalar devam ediyor. Adıyaman'da inşa edilecek toplu konut sayısı il ve ilçelerde 50 bini, köy evi sayısı ise 23 bin 640'ı bulacak. (İLKHA)


YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.

ADIYAMAN TOKİ KONUT ÖRNEK DAİRE