Depremzedeler: Konteynerlere klima şart


6 Şubat'ta meydan gelen depremin ardından kurulan konteyner kentlerde ikamet eden depremzedeler havaların ısınmasıyla birlikte klima ihtiyacının arttığını kaydetti.

post

 Kültür ve Yaşam    18.05.2023 15:56:20    Bu İçerik 2858 kez görüntülendi.

07.10.22

 


6 Şubat 2023 tarihinde meydana gelen 7.7 ve 7.6 şiddetindeki depremlerin ardından çadırkentlerden konteyner kentlere yerleştirilmeye başlanan vatandaşlar, konteynerlerin kendilerine tahsis edilmesine teşekkür ederken havaların ısınmaya başlamasının ardından klima ihtiyacının da arttığına dikkat çekti.

"Ev eşyası olarak herhangi bir şeyimizi alamadık"

400 Yataklı Devlet Hastanesi çevresindeki konteynerlerde yaşamlarına devam eden depremzedelerden Hüseyin Akan, "Şiddetli bir deprem yaşadık, Rabbimizden gelene şükürler olsun. Depremde çocuklarım, ailem yara almadan kurtulduk. Buna hamd ediyoruz. Ev eşyası olarak herhangi bir şeyimizi alamadık. Şu anda devlet ve hayır sahipleri tarafından verilen battaniyeler ve konteynerlerde yaşamımıza devam ediyoruz. Devlet tarafından burada bize aş veriliyor hayatımızı devam ettirtiyoruz. Havaların ısınmaya başlamasının adından konteynerler de ısınmaya başladı. Konteynerler için klima geleceği söyleniyor. Gelirse seviniriz." dedi.

"Şu an sıcaklar tam başlamadı ama sıcaklar başlasa klima şart"

Konteynerlerde havaların ısınmaya başlamasının ardından klimanın şart olduğuna değinen Mustafa Özyaşar, "Şu an için çok bir keyfimiz yok ama hayatımıza devam ediyoruz. Allah razı olsun devletimizden bize bu konteynerleri verdi. Yemeklerimizi veriyor, ihtiyaçlarımızın bir kısmını karşılıyor. Şu an sıcaklar tam başlamadı ama sıcaklar başlasa klima şart. Klima olmadan duramayız burada." ifadelerini kulandı.

"Tüm yaşananlara rağmen hamd olsun ailece kurtulduk"

Depremde evlerinin yıkıldığı fakat ailece enkazdan sağ çıktıklarını dile getiren depremzedelerden Fevziye Adıyakşi, "Elhamdülillah kurtulduk. Burada bize konteyner verdiler. Şu an için havalar ısındığından klima ihtiyacımız var. Tüm yaşananlara rağmen hamd olsun ailece kurtulduk. Şu an burada yaşıyoruz." şeklinde konuştu.

"Şu an konteynerdeyiz klima ihtiyacımız var"

Sıcak havaların gelmeye başladığını dile getiren depremzedelerden Sema Akın, "Deprem nedeniyle taziyelerimiz oldu, üzüldük Rabbim hepsine rahmet etsin. Şu an çok şükür konteyner kentlerde yaşamaya devam ediyoruz. Çok zor bir durumdaydık, çocuklarımızla birlikte zor anlar yaşadık. Şu an konteynerdeyiz klima ihtiyacımız var." dedi. (İLKHA)


YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
 

ADIYAMAN KONTEYNER DEPREM SICAK KLİMA