Ramazan kardeşliğe vesile olmalı


MAZLUMDER Adıyaman şubesi tarafından verilen iftar yemeğinde konuşan MAZLUMDER Adıyaman Şube Başkanı İbrahim Halil Kıran Ramazan'ın kardeşliğe vesile olması gerektiğini vurguladı.

post

 Adıyaman    25.05.2019 10:55:27    Bu İçerik 873 kez görüntülendi.

07.10.22

 


MAZLUMDER Adıyaman şubesinin MAZLUMDER gönüllüleri,  Suriyeli muhacirler ve STK temsilcilerine verdiği iftar yemeğinin kardeşlik duygularının perçinleşmesi için bir vesile olarak gördüğünü ifade eden MAZLUMDER Adıyaman Şube Başkanı İbrahim Halil Kıran "Müslümanların yekvücut olduğu Ramazanları görmek istiyoruz." ifadelerini kullandı.

İftar programına Vahdet Der, Peygamber Sevdalıları Vakfı, Gül Der Mansur Der, iyilik Der ve daha birçok SKT temsilcisiyle Suriyeli vatandaşlar katıldı.

"İftarlarımız kardeşliğe vesile olsun"

"İftar programları sadece bir araya gelip orucunu açmak değildir." diyen Kıran daha sonra "Müslüman Müslümanın Kardeşidir. Ona zulmetmez onu zalime terk etmez. Bu bağlam bizler bütün Müslümanlar olarak birbirimizden sorumluyuz. Coğrafyalarımız, dillerimiz, renklerimiz farklı olsa da Rabbimiz bir, Peygamberimiz bir, kıblemiz ir, kitabımız, inancımız bir bu kadar ehemmiyetli birlikteliklerimiz varken küçük küçük teferruatları bahane ederek kardeşliğimiz zedeleyemeyiz." dedi.

İslam kardeşliğinin tesisi edilmesi durumunda Müslümanlar arasında herhangi bir sıkıntının kalmayacağının altını çizen Kıran "Bugün İslam coğrafyasının içerisinde bulunduğu açı durum Müslümanların birbirini anlayamaması ve İslam kardeşliği çerçevesinde bir araya gelmemesindendir. Bizler Müslümanların yanın da dünya mazlumlarına da sahip çıkmak zorundayız. Bu ilahi vecibedir. Hiç imse dünyada lup bitenleri görmezden gelerek mesuliyetten kurtulamaz. Herkes elinin, dilinin yetiştiği yerden sorumludur." ifadelerini kullandı.

"İftarlarımızda israftan kaçınalım"

İftar programlarının Allah rızasını kazanmak ve İslam kardeşliğinin tesisi edilmesi amacı taşıdığını dile getiren Kıran "İftarlarımızda lüksten ve israftan azami derece de kaçınmalıyız. Sofralarımızda kimsesizleri, fakirleri ve özellikle yetimleri unutmamamız gerekir. Unutmayalım ki dünyanın bir ucun da bir aç varsa öteki ucunda birileri hakkından fazlasını ya almıştır ya israf etmiştir. Bu durum bir sorumluluk gerektirdiğinden israftan azami derece de kaçınmalıyız. Şunu da unutmamak gerekir ki israfta hayır olmadığı gibi hayırda da israf olmaz." dedi.

Kıran son olarak "Bu vesileyle soframıza katılıp İslam kardeşliğinin tesisi için bir araya gelip bu doğrultuda çalışan tüm kardeşlerimize teşekkür ediyorum." şeklinde konuştu. (Adıyaman Basın- Cemil Özdaş)

 

Ramazan-kardeşliğe-vesile-olmalı