Şire Pazarı esnafı: Köyler daha cazip hale gelmelidir


6 Şubat'ta Kahramanmaraş merkezli meydana gelen depremin ardından üretimin ve köylülerin öneminin bir kez daha ortaya çıktığını kaydeden Adıyaman Şire Pazarı esnafı, köylünün daha fazla desteklenmesi gerektiğini belirtti.

post

 Ekonomi    12.05.2023 08:46:38    Bu İçerik 2020 kez görüntülendi.

07.10.22

 


Depremin ardından depremin vurduğu illerdeki gıda ve doğal ürünlerin çok büyük bir önem kazanmasının ardından üretimin de kıymeti ortaya çıktı.

"Köylülerin üretmediğinde bizlerin de bir şey kazanamayacağımız ortaya çıktı"

Şire Pazarı esnafından Hanefi Yar, "Deprem nedeniyle yaklaşık üç aydır vatandaşlar başka illere göç ettiler. Son zamanlarda dönüşlerin başlamasıyla birlikte Allaha hamd olsun işlerimizde de bir oynama başladı. Şire Pazarı depremde hasar almadığından burada işlerimize devam ediyoruz.  Malzemelerimizin bir kısmı deprem nedeniyle zarar gördü. Bu depremin ardından köylünün ve köylülerin üretimdeki yeri biraz daha ortaya çıkmış oldu. Köylülerin üretimde yeri olmadığından bizlerin de bir şey yapamadığımız ortaya çıktı. Köylülerin üretmediğinde bizlerinde bir şey kazanamayacağımız ortaya çıktı. Bundan dolayı köylünün daha da desteklenmesi ve köylerin daha cazip hale gelmesi gerekmektedir." ifadelerini kulandı.

"Memleket boşaldığı zaman başkaları gelir buraya yerleşir"

Üretimin artması için köylünün daha fazla desteklenmesi gerektiğini dile getiren esnaflardan Ali Rıza Özçakmak, "Deprem nedeniyle deprem bölgelerinden dışarıya giden vatandaşlarımızın bir an önce kendi memleketlerine dönmelerini istiyoruz. Memleket boşaldığı zaman başkaları gelir buraya yerleşir. Şu anda işlerimizde yüzde seksen azalma var. Çünkü halkımızın yüzde sekseni dışarı çıktı. Şu an her şey pahalı olduğundan köylünün mazot ve elektrik noktasında desteklenmesi gerekiyor." dedi. (İLKHA)


YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.

ADIYAMAN ŞİRE PAZARI ESNAF KÖY CAZİP