Esnaf esnaf gezip Kelamullah'ı öğretiyor


Adıyaman'da Kur'an kursu öğreticisi olan Abdulkadir Bozkurt, işlerinden dolayı kurslara gidemeyen esnafları dükkân dükkân gezip onlara Kelam-ı Kadim olan Kur'an- Kerim'i öğretiyor.

post

 Adıyaman    24.05.2019 10:46:16    Bu İçerik 798 kez görüntülendi.

07.10.22

 


Hafta içi her gün, belirdiği esnaflarla iş yerlerinde buluşup Kur'an-ı Kerim öğreten Abdulkadir Bozkurt uygulamayla zamanlarının çok verimli geçtiğini ve çok güzel geri dönüşler aldığını belirtti.

Önceleri üç-beş esnafla bu işe başladıklarını, şu anda ise 12 esnafla toplamda 20 kişiye ulaştıklarını ve sayının her geçen gün daha da arttığını ifade eden Bozkurt, "Bu durumu İl Müftümüzle istişare ettikten sonra çalışmalarımıza devam ettik. Elhamdülillah! Çalışma yaptığımız arkadaşlardan bayağı bir mesafe alanlar oldu. Bunların içerisinde amme cüzünün hepsini ezberleyen kardeşlerimiz oldu. Geri dönüşü çok güzel oluyor." dedi.

Şehirdeki tüm esnafa bu çalışmanın yayılmasını arzu ettiğini belirten Bozkurt, "Vakti olan, Kur'an öğrenmek isteyen esnaf arkadaşlarımızın bu işten istifade etmelerini istiyoruz. Onlar isterlerse biz kendi ayaklarına gidiyoruz. Kar-kış, sıcak-soğuk demeden esnaflarımızın Kur'an öğrenmeleri için gayret ediyoruz. Çünkü Peygamber Efendimiz Hazreti Muhammed (Aleyhi Selatu Vesselam) Veda Hutbesinde bize iki emanet bırakıyor: 'Size Allah'ın kelamı Kur'an'ı ve benim sünnetimi emanet bırakıyorum.' Biz de bu emanete sahip çıkmak istiyoruz. Başka bir hadislerinde Peygamber Efendimiz Hazreti Muhammed (Aleyhi Selatu Vesselam; 'Sizin en hayırlınız Kur'an'ı öğrenen ve öğreteninizdir.' buyuruyor. Bizler de esnaf arkadaşların bu hayırlı listeye dâhil olmaları için hasbelkader bir şeyler yapmaya çalışıyoruz." ifadelerini kullandı.

Yapılan çalışmaların geri dönüşünün çok güzel olduğunu vurgulayan Bozkurt, "Özellikle sıfırdan başladığımız arkadaşların geri dönüşü daha güzeldir. Çünkü biz kendimize göre bir program düzenliyoruz. Kur'an-ı Kerim öğrenmenin yanında; tecvid, mahreç, kalın ve ince harfler ve okuyuşu bir düzen içeresinde öğretmeye çalışıyoruz. Biz öğle namazına kadar bu işi yapıyoruz. Esnaf sayısı arttığı zaman daha da zaman ayırmamız gerekiyor." şeklinde konuştu.

"İki Ramazan oldu başlayalı"

İki Ramazan'dır iş yerinde Kur'an öğrenmeye gayret ettiğini belirten Latif Karakılınç "Hocamız gayret etmemiş olsaydı, Allah'ın kelamını bu şekilde öğrenemezdik. Bu çalışma gerçekten büyük bir çalışmadır. Hocamız kar-kış demeden, büyük bir özveriyle çalışmasını devam ettiriyor. Adıyaman'daki bütün esnafın bu çalışmalardan faydalanmasını istiyorum. Hatta Türkiye genelinde, il ve ilçelerde bu çalışmanın yayılmasını istiyorum." dedi.

Camcılık yapan Nevzat Aslan isimli esnaf ise, "Ben Kur'an okumayı biliyordum. Abdulkadir Hoca bir gün buradan geçerken çalışmasından bahsetti. Ben de ders almak istediğimi söyledim. Şu anda Kur'an okumayı öğrendim. Çok güzel bir duygudur bu. Hem işlerimizi yapıyoruz, hem de Kur'an öğreniyoruz. Herkese böyle bir şey nasip olmaz." ifadelerini kulandı.

"Esnaf olduğumuz için kurslara gidemiyoruz"

İşlerinden dolayı zaman bulamadıklarını, fakat bu şekilde bir çalışmanın çok faydalı olduğunu söyleyen tatlıcı Şükrü Aktulum isimli esnaf, "Biz hocamızdan çok memnunuz bizi sabırla dinlediği için. Yaklaşık bir senedir ders alıyorum. Bize yüzde 80 oranında faydası oldu. Diğer esnaf arkadaşların da bu çalışmaya katılmasını istiyorum. Biz esnaf olduğumuz için kurslara gidemiyoruz. Bu şekilde hocamız bize imkân sağlıyor. Çok faydalı oluyor." şeklide konuştu.

Yunus Emre Aslan isimli başka bir esnaf, "Bu projeyi kim düşünmüşse Allah ondan razı olsun. Bize çok katkısı oluyor. Allah'ın kelamını öğreniyoruz. Allah kelamını nasıl okumamız gerektiğini öğreniyoruz. Tecvidli okumayı öğrenerek bir farziyeti yerine getirmiş oluyoruz. İnşallah diğer dükkânlar da bu işten istifade ederler. Osmanlı dönemindeki 'Ahilik teşkilatı' gibi inşallah bu iş de öyle olur. Bizler atalarımızın bize bıraktığı bu hayırlı şeyleri terk edemeyiz, aslımızı kaybedemeyiz." dedi. (Cemil Özdaş-İLKHA)



Kaynak: https://ilkha.com/haber/97674/esnaf-esnaf-gezip-kelamullahi-ogretiyor 

esnaf-esnaf-gezip-kelamullahi-ogretiyor