Adıyaman'da depremzedelerin buruk bayram sevinci


6 Şubat 2023 Pazartesi günü meydana gelen 7.7 ve aynı gün meyana gelen 7.6 şiddetindeki iki depremle sarsılan ve binlerce kişinin ölümüne neden olan depremin ardından ilk bayram namazı hüzün ve sevinç arasında eda edildi.

post

 Güncel    21.04.2023 08:51:08    Bu İçerik 1646 kez görüntülendi.

07.10.22

 


İl merkezinde bulunan 92 camiden sadece 11 tanesinde namaz kılınabilirken birçok alanda taziye evleri ve meydanlarda bayram namazı eda edildi.

Bir yandan bayrama kavuşmanın sevincini yaşayan depremzede vatandaşlar öte yandan sevdiklerini kaybetmenin ve onlardan ayrı olarak bir bayram geçirmenin verdiği üzüntüyü yaşadı.

Bayram namazından birlik, beraberlik ve İslam kardeşliğinin verdiği güzellik ve yardımlaşmanın İslam'da yeri ve önemine dair hutbe varildi.

Yeni Pınar Camii'nde namazlarını eda den Müslümanlara seslenen Cami imamı Abdulhalim Aygün, dargınlıkların ve küskünlüklerin bayramda ortadan kalması gerektiğine vurgu yapıp tüm Müslümanların kardeş olduğunu belirtti.

Namaz sonrası camiye akın eden Müslümanlar sarılarak bayramlaştı. (İLKHA)


YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.

RAMAZAN BAYRAMI ADIYAMAN BAYRAM NAMAZI DEPREM