Emlakçılardan evlerin uçuk fiyatlarla kiraya verilmesine tepki


6 Şubat 2023 Pazartesi günü saat 04.17 itibariyle Meydana gelen 7.7 ve aynı gün meydana gelen 7.6 şiddetindeki depremlerin ardından Adıyaman'da kiralık ev sorunu had safhaya ulaştı.

post

 Güncel    08.04.2023 17:48:35    Bu İçerik 2078 kez görüntülendi.

07.10.22

 


CEMİL ÖZDAŞ

Deprem öncesi bin lira veya bin 500 lira değerindeki evlerin deprem sonrası 5 bin ve daha üstü bir fiyata kiraya verilmeye başlanmasına emlakçılardan tepki geldi.

Depremin yıkıcı etkisinin ardından yüzde 68.1 oranında hasa alan Adıyaman'da hasarsız veya az hasarlı evlerin uçuk fiyatlarla kiraya verilmesine tepki gösteren emlakçılar, depremden ders alınmadığını dile getirdi.

Adıyaman'da deprem öncesi emlakçılık yaptığını belirten Rehber Emlak sahibi Ali Çelik, ev sahiplerini insaflı olmaya davet etti.

"Devletin ödeyeceği kirada gözleri var"

Çelik, konuya ilişkin yaptığı açıklamada, "Depremlerden ders almamız gerekirken, tam tersini yaptık. Adıyaman'ın şuan yüzde 70'i yıkılmış durumda. Şuan az hasarlı veya hasarsız olan evler bir veya iki katlı evlerdir. Geri kalan ise yıkılmış veya ağır hasar durumundadır. Az hasarlı veya hasarsız olan evlerin sahiplerinin maalesef fırsatçılık yapıp bin 250 veya bin 500 lira olan ev kiralarını 5 bin lira hatta 6 bin 7 bin liraya kadar yükselttiklerini duyuyoruz. Adıyaman'da yaşanan bu depreme rağmen insanların ders çıkarmamış olması çok kötü bir şeydir, buna üzülüyoruz. Nasılsa devlet bu insanlara 5 bin lira kira yardımı yapacak düşüncesiyle ben de evimi 5 bin liraya vereyim. 2 bin liralık evi 5 bin liraya vermek akla ziyandır. Bu kadar insanın öldüğü bir olayda fırsatçılığı düşünmek gerçekten üzücü bir olaydır." dedi.

"Ders çıkarmak gerekirken fırsatçılık yapıyoruz"

Depremin yıkıcı etkisinin fırsatçılar yüzünden daha da arttığına değinen emlakçılardan Okan Kılavuz, "Maalesef tüm Türkiye'yi sarsan bir deprem yaşadık ve Adıyaman'daki evlerin yüzde 70'ine yıkıldı yıkıldı veya ağır hasarlıdır. Bundan dolayı kiralık ev sorunu başladı. Bu durumda ev sahipleri genelde emlakçıları günah keçisi ilan ediyor. Diyorlar ki, 'Biz emlakçıya söyledik. Onlar bu fiyatı verdi.' Öyle bir şey yok. Biz ev sahibi değiliz. Ev sahiplerinin verdiği rakama biz sadece aracılık yapıyoruz. Maalesef böylesi büyük bir felaketten ders çıkarmamız lazımken fırsatçılık yapmaya başladık." ifadelerini kullandı.

"Evinin bir odasını 5 veya 6 bin liraya kiraya verenleri duyuyoruz"

Kılavuz ev sahiplerini insafa davet ederek, "Başka şehirlere giden Adıyamanlılara oradaki abilerimiz evlerini ücretsiz veriyor, maddi ve manevi destekte bulunuyorlar. Herkes bize kucak açmışken bizler hemşerimize 2 bin liralık evimizi 5 bin 10 lira gibi uçuk fiyatlara veriyoruz. Hatta çok daha kötü şeyler duyuyoruz. Evinin bir odasını 5 veya 6 bin liraya kiraya verenleri duyuyoruz. Bu konuda yetkililerin ciddi bir tedbir almasını istiyoruz. Farklı şeylerle şahit oluyoruz. Evi hasarsız olan vatandaşlardan bazısı evini ağır hasarlı diyerek kiracısını çıkarıyor ki evini daha yüksek bir fiyata kiraya versin. Böyle bir oyun oynuyor kiracısına. Binlerce hemşerimiz öldü. Eşimizi, dostumuzu toprağın altına gömdük. Bundan ders almamız gerekirken evimi daha nasıl yüksek fiyata kiraya veririm yolunu arıyoruz." şeklinde konuştu. (İLKHA)


YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
 

deprem,kira,adıyaman,vicdan,para,kiralık ev