Depremzedelerin iftar açması için gece yarılarına kadar çalışıyorla


Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat Pazartesi günü meydana gelen 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki iki depremin ardından büyük yıkıma maruz kalan Adıyaman'da Umut Kervanı gönüllüleri tarafından Ramazan ayı çalışmaları yoğun şekilde devam ediyor.

post

 Adıyaman    01.04.2023 12:16:11    Bu İçerik 143 kez görüntülendi.

07.10.22

 


CEMİL ÖZDAŞ

Umut Kervanı bünyesinde gönüllü olarak çalışan hayırseverler, depremzedelerin yaralarını sarabilme adına sahur vaktine kadar çalışıyorlar.

Adıyaman'daki depremzedelerin yaralarını sarmak için Batman'dan gelen onlarca kişi, Umut Kervanı bünyesindeki aşevinde her gün on binlerce insan için sıcak aş çıkarıyor.

Konuyla ilgili açıklama yapan Umut Kervanı aşevi mutfak sorumlusu Şükrü Bakır, "6 Şubat 2023 tarihinde Türkiye'de yaşanan deprem felaketinden dolayı vefat edenlere Allah'tan rahmet diliyoruz. Batman'dan 27 kişilik bir ekip ile Umut Kervanı adına çalışmak için buraya geldik. Adıyaman'da şu an saat 23.30, yarınki yemek için malzemeler doğranıyor ve hazırlıklar yapılıyor. Az önce sahur yemeği için dağıtımı yaptık. Yarın için kısmet olursa 28 bin kişilik iftar yemeği hazırlığı yapıyoruz. Günlük dört çeşit iftar yemeği ikramımız oluyor. Bugün etli nohut pilavı, mercimek çorbası ve meyve vardı. Yarın için patlıcan musaka, pirinç pilavı, çorba ve elma ikramımız olacak inşallah." dedi.


"STK'lar hayırseverlerin verdiği bağışlarla ayakta duruyor"

Hayırseverlerin katkılarından dolayı kendilerine teşekkür eden Bakır, "Türkiye'de yaşanan bu büyük depremin yaralarını sarmak için hep beraber el ele vermek zorundayız. Bu tür çalışma yapan STK'lar hayırseverlerin verdiği bağışlarla ayakta duruyor. Buraya ne kadar et veya bakliyat, diğer yiyecekler gelirse biz de o oranda depremzede kardeşlerimize ikramda bulunuyoruz. Bizler bir haftadır buradayız, bizden sonra gelecek yaklaşık 30 kişilik bir ekip buradaki gönüllülük işini devralacak inşallah." ifadelerini kullandı. (İLKHA)


YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.

ADIYAMAN UMUT KERVANI DEPREM DEPREMZEDE SAHUR İKRAM