Depremzede çocuklar teravih namazı kılmanın verdiği mutluluğu dile getirdi


Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat 2023 Pazartesi günü meydana gelen 7.7 ve 7.6 şiddetindeki iki depremin ardından en büyük yıkıma maruz kalan Adıyaman'da depremzede çocuklar teravih kılmanın verdiği mutluluğu yaşıyor.

post

 Ramazan 1445    31.03.2023 15:30:18    Bu İçerik 1637 kez görüntülendi.

07.10.22

 


CEMİL ÖZDAŞ

Adıyaman merkeze bağlı Düzce (Kelüz) köyüne deprem nedeniyle yakınlarının yanına giden çocuklar ve köyde ikamet eden çocuklar Ramazan'da oruç tutmanın ve teravih kılmanın çok güzel duygu olduğunu dile getirdi.

Teravih kılabilmekten mutlu olduğunu dile getiren çocuklardan Ahmet Çalış, "Hepimiz ailemizle, arkadaşlarımızla ve kuzenlerimizle birlikte teravih namazına geliyoruz. Namaz kılıyoruz, oruç tutuyoruz. Camide çalıyoruz, camimizi muhafaza ediyoruz, sahura kalkıyoruz." dedi.

"Namazdan sonra oyun oynuyoruz"

Namazdan sonra oyun oynadıklarını dile getiren Muhammed Emir Çalış, "Tüm arkadaşlarımızla beraber camiye teravihimizi namaz kılmaya geldik. Allah'a hamd olsun oruçlarımızı tutuyoruz. Namazdan sonra arkadaşlarla bir saat kadar oyun oynadıktan sonra evlerimize gidiyoruz. Daha sona sahur için yeniden uyanıyoruz." ifadelerini kullandı.

Camiye gelmeyi sevdiğini dile getiren Davut Doğan, "Arkadaşlarımızla birlikte camiye teravih namazı kılmaya buraya geldik. oruç tutuyoruz. cami avlusunda oyun oynuyoruz. Camimizi seviyoruz. depremde de bir şey olmadı. İnşallah da bir şey olmaz." şeklinde konuştu.

"Camimizi seviyoruz"

Adıyaman merkezdeki evlerinin depremden hasar görmesi nedeniyle köydeki akrabalarına geldiklerini dile getiren Muhammed Dolaş, "Arkadaşlarımızla birlikte camiye geldik. Namaz kılacağız. Camimizi seviyoruz. Depremde de yıkılmadı. Allah'a şükürler olsun ki camimiz yıkılmadı." dedi.

"Namaz kılmayı severim"

Ramazan'ın feyzinden istifade eden çocuklardan Akif Çomak, "Ben camiye gelmeyi ve namaz kılmayı severim. Cami hocamızı da severim. Her akşam teravihe geliyorum."  şeklinde konuştu. (İLKHA)


YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
 

DEPREMZEDE CAMİ RAMAZAN AYI TERAVİH ORUÇ NAMAZ DEPREMZEDE ÇOCUKLAR