HÜDA PAR Şırnak İl Başkanlığı'ndan depremzede ve sel mağdurlarına ziyaret


Dün yaşanan sel sebebiyle mağdur olan vatandaşları ziyaret etmek için beraberindeki heyetle Adıyaman'a gelen HÜDA PAR Şırnak İl Başkanı Emcet Yalçın, bölgede selden etkilen vatandaşların yanı sıra çadır kentlerde ve köylerde kalan depremzedeleri de ziyaret etti.

post

 Güncel    17.03.2023 13:57:49    Bu İçerik 4827 kez görüntülendi.

07.10.22

 


CEMİL ÖZDAŞ

Yaptığı ziyaret sonrasında İLKHA muhabirine konuşan Yalçın, deprem sonrasında apartmanlarda kalmaktan koran vatandaşların köylere sığındığını, böylece köy nüfuslarının arttığını ve köylülerin gıda ihtiyaçlarının olduğunu söyledi.

"Apartmanda kalmaktan korkan vatandaşlar yer bulduğu köylere yerleşmiş"

Depremde vefat edenlere Allah'tan rahmet, ailelerine başsağlığı dileyen Yalçın, "HÜDA PAR Şırnak İl Başkanlığı olarak Adıyaman il merkezini ve 16 köyü gezdik. Çadır kenti ziyaret ettik. Vatandaşlarımız çok mağdur olmuş, yıkıntı çok fazla. Şehir adeta bitmiş, insanlar tedirgin. Köylerde nüfus artmış. Özellikle apartmanda kalmaktan korkan vatandaşlar yer bulduğu köylere yerleşmiş. Dolayısıyla ihtiyaçları da artmış. Çadır ihtiyaçları artmış ancak dünden beri yağan yağışlar nedeniyle çadır kentlerde de sorun yaşanıyor." dedi.

"Yardımlar koordineli bir şekilde devam etmeli"

Yalçın, "Özellikle Tut ilçesinde bir konteynerin sele kapıldığını duyduk. Selde vefat eden kardeşlerimize Allah rahmet eylesin. Dağ köylerinde yağmur ve selden dolayı büyük bir tehlike var. Çadır kentlerde vatandaşlar özellikle lavabo ve su ihtiyacı olduğunu söylüyorlar. Herkes depremzedeler için bir şeyler yapmaya gayret ediyor ancak bunun koordineli yapılması daha hayırlı olur." diye konuştu.

"İhtiyaçlar bitmiyor ama gelen yardımlarda azalma var"

İlk başlarda vatandaşların depremzedelere daha fazla yardım gönderdiğini ancak son zamanlarda yardımların azaldığına dikkati çeken Yalçın, "STK'lar da ellerinden gelen gayreti gösteriyor. İhtiyaçlar bitmiyor ama gelen yardımlarda azalma var. Özellikle burada STK'ları ziyaret ettiğimizde böylesi bir durumun olduğunu öğrendik. Yakın zamanda Ramazan ayına gireceğiz. Bu ayda gıda ihtiyacı da artacak. Duyarlı vatandaşları yardım yapmaya davet ediyoruz." şeklinde konuştu. (İLKHA)


YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.

HÜDA PAR EMCET YALÇIN ADIYAMAN DEPREM SEL ÇADIRKENT