Hem yakınlarını kaybeden hem de yardıma koşanlar yaşanan acıları unutamıyor


Kahramanmaraş merkezli depremde yakınlarını kaybeden Adıyamanlı vatandaşlar, yaşadıkları acıları paylaştılar.

post

 Güncel    05.03.2023 14:02:50    Bu İçerik 137 kez görüntülendi.

07.10.22

 


Depremzedelerin yaralarını sarmak, acılarını dindirmek amacıyla deprem bölgesinde bir yanda İslami yardım kuruluşları çalışma yürütürken, bir yandan da gönüllü giden diyanet görevlileri de manevi destek sağlıyorlar.

Depremde yakınlarını kaybedenler, yaşadıkları acıyı dile getirirken, bölgeye giden diyanet gönüllüleri ise hayatını kaybedenler için dua ederek, yakınlarına sabır telkininde bulunuyorlar.


Depremde birçok yakınını kaybeden vatandaşlardan Mustafa Yaman, “Bu depremde annemi, ağabeyimi, 3 yeğenimi kaybettim. Teyze çocukları ve kuzenlerden kaybettiklerimin sayısını tam olarak bilmiyorum. Allah’tan geldik, yine ona döneceğiz. Allah sonumuzu hayretsin. Allah sabır versin. Kalbimize iman nasip etsin.” dedi.

Mustafa Çetin ise, “Bu doğal afetler Allah’tandır. Hepimiz Allah’tan geldik, yine ona döneceğiz. İnsanlar ölecek. Kimi doğal afette, kimileri yangında, kimi selde. Birçok insan yakınlarını kaybetti. Rabbim mekanlarını cennet eylesin.” niyazında bulundu.

Muş’tan gönüllü olarak deprem bölgesine geldiğini belirten imam hatip Resul Koçlardan, Allah rızası için insanların derdine derman olmak, hiçbir karşılık beklemeden, ellerinden geldiğince yardımcı olmak için geldiğini söyledi.

Hamit Hayme ise, şunları söyledi:

“İnsan ömürde belki bir kez ya görür ya görmez. Çok zor bir durum. Bir bakıyorsun bir aile tamamen vefat etmiş. Bir ailede baba kalmış, eşi ve çocukları gitmiş. Bir ailede çocuk kalmış, anne baba, kardeşler gitmiş. Kur’an okuyunca biz bile duygulanıyor, bazen kendimizi tutmayarak göz yaşı döküyoruz. Allah bir daha böyle acıları yaşatmasın. Allah insanlara sabır versin. İnşallah bunlar ahiret şehidi hükmüne geçer.”

Muş’tan gönüllü gelen imam hatip Mustafa Sezgin ise, “Hizmet amaçlı gönüllü olarak geldik. Deprem nedeniyle kardeşlerimizin gönülleri mahzundur. Bir hayır dualarını almak için geldik. Bir Yasin-i Şerif okuduğumuzda insanlar çok mutlu oluyorlar. Asıl sabır, büyük afet geldiği anda gösterilen sabırdır. Böyle durumlarda sabır etmek lazım.” diye konuştu. (İLKHA)


YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
 

adıyaman,mezalık,deprem,şehit