Umut Kervanı Genel Başkan Yardımcısı Karakaş: Ciddi anlamda su ve iç giyim ihtiyacı var


Depremin yaşandığı ilk günden bu yana çok ciddi bir şekilde hissedilen olan su ve iç giyim ihtiyacını devam ettiğini belirten Umut Kervanı Genel Başkanı Yardımcısı Mustafa Karakaş, birçok sıkıntıya neden olan su ihtiyacının giderilmesi için hayırseverlere çağrıda bulundu.

post

 Güncel    04.03.2023 17:25:44    Bu İçerik 43097 kez görüntülendi.

07.10.22

 


Kahramanmaraş'ta meydana gelen iki yıkıcı depremin ilk gününden bu yana depremzedelerin ihtiyacını karşılamaya devam eden Umut Kervanı, deprem bölgesindeki çalışmalarına devam ediyor.

Depremin 27'nci gününde Adıyaman'da sürdürdükleri yardım çalışmaları ve acil ihtiyaçlara ilişkin İLKHA muhabirine değerlendirmelerde bulunan Umut Kervanı Genel Başkanı Yardımcısı Mustafa Karakaş, şehirde sistemin çöktüğünü, bu sebeple içme suyuyla ilgili sorunların olduğunu, bazı insanların depremin ilk gününden bu yana 2 defa bile yıkanamadığını belirtti.

http://<iframe width="750" height="349" src="https://www.youtube.com/embed/gq_IFj53ojA" title="Umut Kervanı Genel Başkan Yardımcısı Karakaş: Ciddi anlamda su ve iç giyim ihtiyacı var" frameborder="0" allow="accelerometer; autoplay; clipboard-write; encrypted-media; gyroscope; picture-in-picture; web-share" allowfullscreen></iframe>

Depremden bu yana acıların azaldığını fakat sıkıntıların büyüdüğünü söyleyen Karakaş, "İlk başta sıkıntımız ekmek ve suydu. Son dönemlerde su sıkıntısı yeniden baş gösterdi. Sahada arkadaşlarımızdan su sıkıntılarına ilişkin talep ediyorlar. Dün televizyonda canlı yayındayken özelden ulaşarak su sıkıntısı çektiğini dile getirenler oldu. Yayın sonrasında talepleri karşıladık. Acil bir durum olmasa canlı yayında istenmezdi. Su sıkıntısı çok fazla. Şehirde sistem çökmüş durumda. Bunun için içme suyuyla alakalı sorunlar var. Mecburen hazır su tüketiyoruz. İnsanlar gün boyunca su içiyorlar. Böyle bir ihtiyaç var. Su tedarik zincirinin tekrar düzenlenmesi gerekir. Bunun dışında bayanlar için iç çamaşırı ihtiyacı var." ifadelerin kullandı.

"Maalesef yardımlar azaldı ama ihtiyaçlar azalmadı"

Su yetersizliğinden dolayı kişisel temizlikte de sorunların oluştuğunu kaydeden Karakaş, "Bazı insanlar belki 2 kez yıkanamamıştır. 22 gün sonra ilk defa yıkandığını söyleyen insanlar var. Adıyaman merkezde çok az dükkân açık. Açık olsa bile alacak imkân yok. Bunun için hem nakdi hem iç giyim hem de ayni yardıma ciddi ihtiyaç var. Bununla birlikte sıcak yemek yardımımız devam ediyor. Günlük ortalama 25 bin civarında insana yemek dağıtıyoruz. Günlük 14 bin kişiye de sıcak çorba ikramı yapılıyor. Elhamdülillah 24 saat boyunca kaynayan bir tencere var. Takdir edersiniz ki bu tencere de yardımlarla kaynıyor. Maalesef yardımlar azaldı ama ihtiyaçlar azalmadı. Yardımların devam etmesini talep ediyoruz." dedi. (İLKHA)


YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.

adıyamanmezarlık,şehit,deprem