Umut Kervanı, Adıyaman'da ihbar hattı ile binlerce kişiye yardım ulaştırıyor


Umut Kervanı Adıyaman Koordinasyon Merkezi'nde kurulan ihbar hattına gelen çağrılarla binlerce insanın ihtiyaçları karşılanıyor.

post

 Güncel    02.03.2023 15:04:02    Bu İçerik 285 kez görüntülendi.

07.10.22

 


CEMİL ÖZDAŞ

Kurulan çağrı merkezi üzerinde gelen talepleri cevaplayan Umut Kervanı gönüllüleri Cemal Erdoğan ve Muhammed Eren Güzel, ihbar hattına gelen çağrılara olumlu cevap vererek binlerce insanın ihtiyacını karşılayabilmenin sevincini yaşıyor.

Muhammed Eren Güzel

İhbar hattı üzerinden aldıkları çağrıların bir kısmı şehir merkezinde bir kısmının ise şehir merkezinden çok uzakta olan köylerden ve mezralardan geldiğini söyleyen Muhammed Eren Güzel, her bölgeden ihbar alıp değerlendirdikten sonra ihtiyaç sahiplerine yardım ulaştırdıklarını söyledi.

Güzel, "Yardımlar köylere, mezralara merkezdeki kadar kolay ulaştırılamıyor. Bunun için elimizden geleni yapmaya çalışıyoruz. Yardım dağıttıkça elimizdeki malzemeler azalıyor. Deprem ilk yaşandığında ısınma ve çadır ihtiyacı çoktu. Şu anda genel anlamda gıda ve su ile ilgili yardım talepleri geliyor. Bunun için insanların temel ihtiyaçlarını karşılanabileceği gıda ve su konusunda halkımızdan yardımlarını sürdürmelerini talep ediyoruz." dedi.

Cemal Erdoğan

Çağrı merkezinde gönüllü olarak hizmet veren Cemal Erdoğan da "Depremin ilk günlerinden itibaren sahada olan Umut Kervanı ihbar hattında görev yapıyoruz. Günde binlerce ihbar alıyoruz. Gelen talepleri karşılamak için fedakârca bir çaba göstererek ihtiyaçların karşılanması gayretindeyiz. Depremin ilk günlerinde ısınma ve barınma ihtiyacı varken şimdi ise yiyecek ve içecek ihtiyacı daha fazla. Buradan hayırseverlere çağrımız temel gıda maddelerine daha fazla ağırlık vermeleridir. " diye konuştu. (İLKHA)



YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.

ADIYAMAN,EPEM,ÇAĞRI