Türkiye'nin farklı illerinden Adıyaman'a gelenler duygularını paylaştı


Depremden en çok etkilenen illerden biri olan Adıyaman'a gelenler duygularını İLKHA muhabirine aktardı.

post

 Güncel    01.03.2023 15:29:18    Bu İçerik 125 kez görüntülendi.

07.10.22

 


Kahramanmaraş merkezli depremde yıkımların gerçekleştiği illere birçok yerden kişi gelerek hem yardım faaliyetlerine katılıyor hem de depremzedelerin acılarını paylaşıyor.

Adıyaman'da depremzedelerin acılarını paylaşmak için farklı illerden gelenler duygularını paylaştı.

"Buradaki kardeşlerimize yardım etmeye devam edelim"

Depremlerde hayatını kaybedenler için üzüntülerini dile getirerek sabır temennisinde bulunan Molla Abdulbari Çelik, "Tavsiyemiz; kardeşliğe, muhabbete, uhuvvete yardımlaşmaya, Allah'a ibadet ve itaat etmeye, ihlasa, samimiyete devam edilmesidir. Buradaki kardeşlerimize yardım etmeye devam edelim. Rabbim depremzede kardeşlerimizin yardımcısı olsun." dedi.

"Müslümanlar olarak bu zor günlerde; hiçbir ırk ve renk bilmeden ümmet şuuruyla, dava ve İslam bilinci ile kardeş olmamız lazım"

Trabzonlu Mustafa Kayıkçıoğlu isimli vatandaş, "Kardeşlerimizi yerinde görmek, onları yakından tanımak için buraya geldik. Müslümanlar olarak bu zor günlerde; hiçbir ırk ve renk bilmeden ümmet şuuruyla, dava ve İslam bilinci ile kardeş olmamız lazım. Omuz omuza vererek yaralarımızı sarmamız lazım. Aramıza fitne sokmaya çalışan kişi ve gruplara prim vermeden Allah için birlik ve beraberliğimize devam etmemiz lazım." şeklinde konuştu.

"Burada yara çok büyük"

Kütahya'dan geldiğini belirten Aziz Turgut, "Kardeşlerimizle hemhal olmaya, onlarla dertleşmeye ve acılarını paylaşmaya geldik. Burada yara çok büyük. Burada imtihan çok büyük. Allah buradaki kardeşlerimizin yar ve yardımcısı olsun. Ümmetin büyük desteğine ve duasına ihtiyaç var, inşallah ümmet bunun bilincindedir. Ümmet bilinciyle bu imtihanın üstünden kalkacağız." diye belirtti.

"Enkaz kaldırılana ve yaralar sarılana kadar batıdaki Müslümanların gayretinin durmaması lazım"

Aslen Karslı olduğunu deprem bölgesine İstanbul'dan geldiğini dile getiren Adem Aktaş, "Sıkıntı büyükse gayretinde büyük olması gerekir. Allah'ın izniyle enkaz kaldırılana ve yaralar sarılana kadar batıdaki Müslümanların gayretinin durmaması lazım. Yardımların sürekli ve düzenli bir şekilde devam etmesi lazım, bunun içinde Müslümanlara vazife düşüyor. Hepimizin elimizden gelenin en iyisini yapması gerekiyor." kelimelerini kullandı.

"Adıyaman çok ciddi bir imtihan yaşıyor, bizde onlarla beraber imtihan yaşıyoruz"

İstanbul'dan depremzedelerin acısına ortak olmak için geldiklerini vurgulayan Hayri Kayıkçıoğlu ise, "Buraya elimizden geldiği kadarıyla yardımcı olmaya geldik. Adıyaman çok ciddi bir imtihan yaşıyor, bizde onlarla beraber imtihan yaşıyoruz. Bizde yardımcı olmakla imtihan yaşıyoruz. Gerçekten ağır bir imtihan." ifadelerini kullandı. (İLKHA)
https://ilkha.com/guncel/turkiyenin-farkli-illerinden-adiyamana-gelenler-duygularini-paylasti-316955

depremzede,adıyaman,depem