Umut Kervanı Vakfı'nın gönüllü çalışanları depremzedelerin birçok ihtiyacını karşılıyor


Kahramanmaraş merkezli depremde büyük yıkımların yaşandığı illerden biri olan Adıyaman'da, ilk günden itibaren yapılan faaliyetlerde bulunan Umut Kervanı Vakfı, kentteki depremzedelerin birçok ihtiyacını karşılamaya devam ediyor.

post

 Güncel    25.02.2023 15:57:13    Bu İçerik 6517 kez görüntülendi.

07.10.22

 


ÖMER YAZGİL-CEMİL ÖZDAŞ

"Asrın Felaketi" olarak nitelendirilen Kahramanmaraş merkezli depremlerde hayır kurumları, ilk saatlerden itibaren saha çalışmalarına devam ediyor.  Hayır kuruluşları, afetten etkilenen depremzedelerin ihtiyaçlarını gidermek adına canla başla mücadele ediyorlar.


Depremin etkili olduğu illerde Umut Kervanı Vakfı koordinasyonunda IHO-EBRAR, Yetimler Vakfı ile Avrupa Yetim Eli ile beraber aşevleri ve lojistik üssü kuruldu. Yaptıkları faaliyetler ile takdir toplayan 4 kardeş yardım kuruluşu, depremzedelerin yaralarına sarmak adına durmaksızın çalışmalarına devam ediyor.

Depremlerin en çok etkilediği illerden biri olan Adıyaman'da çalışmalarına devam eden Umut Kervanı Vakfı, kentte kurulan koordinasyon merkezindeki çalışmaları İLKHA ekibine anlattı.

"Allah nasip ederse ihtiyaç duyulduğu sürece burada olmaya devam edeceğiz"

Umut Kervanı Vakfı Genel Başkan Yardımcısı Cafer Ökmen

Depremin ilk gününden beri Adıyaman'da olduklarını belirten Umut Kervanı Vakfı Genel Başkan Yardımcısı Cafer Ökmen, "Koordinasyon merkezimizde yaklaşık 10 kişilik bir ekiple bütün alanı idare etmeye çalışıyoruz. Yemek yapımı ayrı, dağıtımlar ayrı, gelen yardımları ayrı ayrı tasnifini ve değerlendirmesini burada yapıyoruz. Gelen acil ihtiyaç listelerine buradan müdahale ediyoruz. Burası için başka bir ekibimiz var. Kardeşlerimiz yerinde görerek tespit ediyor ve yardımları ulaştırıyorlar. Her kardeşimiz başka bir birime bakıyor. Burada sabahtan akşama kadar hummalı bir çalışma var. Akşam olduğu zaman da genel bir değerlendirme toplantısı yapıyoruz; aksilikler, sorun ve sıkıntılar ne ise bunları günübirlik müdahalelerle aşmaya çalışıyoruz. Çalışmalarımız bu şekilde devam ediyor. Allah nasip ederse ihtiyaç duyulduğu sürece burada olmaya devam edeceğiz. Kardeşlerimizin yanında olmaya devam edeceğiz." dedi.

"Adıyaman'ın bütün kenar mahallelerine kadar ulaştık"

Ökmen konuşmasının devamında, "İlk günden itibaren buradayız. İlk gün burası biraz yoğundu. Dağıtım yapıldıktan sonra ilçelerden hatta merkeze bağlı mahallerden de ulaşımın olmadığını fark ettik. Durumu fark eder etmez mobil ekiplerimizi buralara yönlendirdik. Adıyaman'ın bütün kenar mahallelerine kadar ulaştık, daha sonra ilçelere gittik, ilçelerden sonra da uzak köylere kadar ekiplerimizi gönderdik. Özellikle battaniye, çadır, soba ve yakacak ihtiyacı çok yoğun çünkü geceleri çok soğuk, hava sıfırın altına düşüyor. Bunlar çok acil ihtiyaçlar olduğu için elimize geçen her malzemeyi anlık olarak ulaştırmaya çalıştık. Kısa bir süre sonra buralar ısınmaya başladığında zaten çok ehemmiyeti kalmayacak. Elimizden geldiğince çok hızlı bir şekilde yönlendirdik." şeklinde konuştu.

Koordinasyon merkezinin bilgi işlem departmanında gönüllü olarak çalışan Abdullah Gözüngül, "Gelen yardımları akşamdan sabah dağıtımı için paketliyoruz. Dağıtacağımız yardımı akşamdan hazırlayarak sabah saat 10.00'da dağıtıma başlıyoruz. Durumu acil olan aileleri ayrıca not alarak onlara biz yardım ulaştırıyoruz. Eğer elimizde imkân varsa hemen veriyoruz." diye belirtti.

"Buradaki çalışmaları Allah için yapıyoruz"

Çocuk ve bebeklerin ihtiyaçları için ayrılan alanda gönüllü olarak çalışan Zeynel Akman, "Çocuklara lazım olan ürünleri elimizden geldiği kadarıyla buradan karşılıyoruz. Elimizde olan imkanlarla depremzedeleri mağdur etmemek adına dağıtım yapıyoruz. Buradaki çalışmaları Allah için yapıyoruz. Allah bir daha böyle bir afeti yaşatmasın. Buraya yardımları dağıtmak için geldik, amacımız milletin ihtiyacına elimizdeki imkanlarla yetişmektir." diye belirtti.

"Gün birlik günü"

24 saat boyunca çorba dağıtımında bulunduklarını belirten gönüllülerden Nezir Yeşilırmak, "Deprem münasebetiyle geldik. Allah halkımızın yardımcısı olsun, gün birlik günü. Buraya acıları dindirmeye geldik." diye konuştu.  

Depremzedelere ve sahada çalışanlara çay servisinde bulunan Emrah Ataözacan, "İlk günden beri buradayız. Sabah saat 06.30'da suyu kaynatarak çay demliyoruz. Akşam saat 22.00'a kadar çay servis ediyoruz." dedi.

"Aşevimizde günlük 25 bin kişiye yetecek yemek yapılıyor"

Feyzi Aydın

Her gün binlerde insan için yemek pişirilen aşevlerinin sorumlusu olan gönüllülerden Feyzi Aydın, "Aşevimizde günlük 25 bin kişiye yetecek yemek yapılıyor. Buraya gelerek yemek yiyen insanların yanı sıra kap getirerek evlerine yemek götürenlere de servis yapıyoruz. Çorbamız 24 saat hazır olduğu gibi günde 2 öğün sıcak yemeğimiz bulunmaktadır. Depremzede kardeşlerimizi bir nebze de olsa rahatlatmak, yemek sorunlarını çözmek için buradayız. Buradaki tüm imkanlarımızı seferber ederek elimizden geleni yapıyoruz. Yemeğin dışında çoğu halka tatlı, çiğköfte, tavuk döner gibi ikramlarda da bulunuyoruz. Aynı zamanda buradaki çadırkentleri dolaşarak depremzedelere halka tatlı, çiğköfte, tavuk döner yaparak onlara biraz da moral olsun diyerek bu faaliyetlerde bulunuyoruz. Allah izin verirse ihtiyaçları olduğu sürece burada olarak hizmet etmeye, yemek yapmaya devam edeceğiz. Allah onlara sabır bizlere de dayanma gücü versin ve bağışta bulunan tüm hayırseverlerden Allah razı olsun." şeklinde çalışmalarını dile getirdi.

"Dönüşümlü olarak çalışıyoruz"

Nevin Aybakan

Bayanlara özel olarak kurulan alanda çalışan gönüllülerden Nevin Aybakan, "Depremin 3'üncü gününden beri buradayız. Ekip olarak çalışıyoruz, yaklaşık 15-20 kişi buradayız. Dönüşümlü olarak çalışıyoruz." ifadelerini kullandı. (İLKHA)


YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.

adıyaan,depemumut kervanı,yadım