Adıyaman'da depremzedelere 'sıcak yemek ikramı' devam ediyor


Depremin yaşandığı andan itibaren depremzede halkın gıda ihtiyacını karşılayan Umut Kervanı, Adıyaman'da depremin 17'nci gününde de sıcak yemek ikramını yoğun bir şekilde sürdürüyor.

post

 Güncel    22.02.2023 14:29:51    Bu İçerik 1490 kez görüntülendi.

07.10.22

 


AŞAM
    

 

Yüzlerce üye ve gönüllüsüyle deprem bölgelerinde yardım çalışmalarına aralıksız devam eden Umut Kervanı, yaptığı yardımlarla deprem mağdurlarının yaralarını bir nebze de olsa gidermeye çalışıyor. Afetzede halkın yüzünün tebessüm etmesine neden olan yardımların yapıldığı yerlerden biri de Adıyaman.

http://<iframe width="750" height="349" src="https://www.youtube.com/embed/M8q5bnx70Mw" title="Adıyaman&#39;da depremzedelere &#39;sıcak yemek ikramı&#39; devam ediyor" frameborder="0" allow="accelerometer; autoplay; clipboard-write; encrypted-media; gyroscope; picture-in-picture; web-share" allowfullscreen></iframe>
Umut Kervanı Adıyaman, depremin 17'nci gününde de depremzedelere sıcak yemek dağıtımı yapmayı sürdürüyor.

Yaptıkları çalışmalar hakkında değerlendirmelerde bulunan Umut Kervanı Adıyaman Aşevi Koordinatörü İsmail Tufan, "Umut kervanı Vakfı olarak depremin 17'nci gününde bizler Adıyaman'daki aşevimizde depremzede kardeşlerimize sabahleyin çorba, öğle ve akşam vakitlerindeyse sıcak yemek dağıtımımıza devam ediyoruz. Gece boyunca da dışarda olan depremzede kardeşlerimiz için sıcak çorba ikramımız devam ediyor." dedi.

"En büyük sıkıntı sudur"

Depremzedelere ellerinden gelen tüm imkanlarını seferber ettiklerini belirten Tufan, "Şehrin büyük bir bölümü dışarıya çıkmasına rağmen şehirde kalan halkımız da çadırlarımıza ve aşevlerimize geliyorlar. Bizler de onlara hizmet etme gayreti gösteriyoruz. Şu an şehirdeki büyük sıkıntılardan bir tanesi, yeraltı su şebekelerinin sıkıntılı olmasıdır. Bundan dolayı vatandaşlar kendi evlerinde temiz suya ulaşamıyorlar. Bu noktada bizlerden talepleri var." diye konuştu.

"Kuru gıda ihtiyacımız var"

Konuşmasının devamında hayırseverlere çağrıda bulunan Tufan, "Hayırseverler bizlere su gönderirlerse bizler de inşallah vatandaşlarımızın su ihtiyaçlarını karşılamış olacağız. Bununla birlikte çadırlarımızda birçok insan günlük sıcak aş yiyor. Bu noktada da kuru gıda ihtiyacımız var. Hayırseverlerden bu noktada da talebimiz var. Bizlere kuru gıda ulaştırırlarsa bizler de bunu aş yapıp depremzede kardeşlerimize ulaştıracağız inşallah." ifadelerini kullandı. (İLKHA)


YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.

adıyaman,deprem,sıcak yemek