Yıldırım: Doğru bir tevekkül anlayışıyla bundan sonraki hayatımıza devam etmek lazım


Kahramanmaraş merkezli depremden etkilenen Adıyaman'ı ziyaret eden Siyer Araştırmaları Vakfı Genel Başkanı Muhammed Emin Yıldırım, doğru bir tevekkül anlayışla bundan sonraki hayatımıza devam etmemiz ifade etti.

post

 Güncel    19.02.2023 14:11:22    Bu İçerik 3524 kez görüntülendi.

07.10.22

 


6 Şubat'ta meydana gelen ve 10 ili etkileyen, merkez üssü Pazarcık 7,7 ve Elbistan 7,6 büyüklüğündeki iki büyük deprem büyük yıkıma neden olurken 40 binin üzerinde vefat oldu. Deprem Kahramanmaraş, Adana, Adıyaman, Diyarbakır, Gaziantep, Hatay, Kilis, Malatya, Osmaniye ve Şanlıurfa'da yıkım ve can kayıplarına yol açtı.


Siyer Araştırmaları Vakfı Genel Başkanı Muhammed Emin Yıldırım, depremin etkili olduğu illerden olan Adıyaman'da yardım kuruluşlarını ziyaret ederek çalışmaları hakkında bilgi aldı. Yaşanan deprem felaketinden derslerin çıkarılması gerektiğini doğru bir tevekkül anlayışıyla hayatının devam etmesi gerektiğini söyledi.

Yaşanan musibetten dolayı Allah-u Teâlâ'nın selamet vermesi temennisinde bulunan Yıldırım, "Vefat edenlere Allah'tan rahmet yaralılarımıza da şifalar diliyoruz. Şu anda sıkıntılarda olan bütün kardeşlerimize Allah en yakın zamanda bir çıkış yolu nasip etsin diye dua ediyoruz. Gerçekten çok ağır zor bir imtihan ile karşı karşıyayız. Bu enkazların olduğu cadde benim çok iyi bildiğim bir caddeydi. Adıyaman'a geldiğimde kaç kez bu cadde de güzel hatıralar yaşamıştım. Burayı bu halde görmek bu enkazlara şahit olmak buradaki kardeşlerimizin yüreklerinin bu konuda buruk olduğuna şahit olmak bizi bir insan bir Müslüman olarak çok yaralıyor. Buradaki bu hizmetleri görünce özellikle Umut Kervanı'ndaki kardeşlerimizin İslami STK'larımızın burada yaraları sarma noktasındaki gayretlerine de şahit olunca ayrıca seviniyoruz. Elhamdülillah ki buradaki kardeşlerimiz yaraları sarmak ve acıları dindirmek için seferber olmuşlar. Sıkıntıları gidermek için adımlar atıyorlar. Emek veren kardeşlerimi kutluyorum Allah yar ve yardımcıları olsun." dedi.

Deprem hadisesinden dersler çıkarılması gerektiğine dikkat çeken Yıldırım, "Depremi Allah'ın bir ayeti olarak anlayacağız. Ayeti Müslümanca okumanın gayretini vereceğiz. Müslümanca okumak da ihmal ve tedbirsizlik adına her şeyden uzaklaşmak, bunları gidermek ve doğru bir tevekkül anlayışıyla bundan sonraki hayatımızı devam ettirmektir. Allah bu noktada hepimizin yar ve yardımcısı olsun. En yakın zamanda bu güzel memleketi özellikle Safvan bin Muattal'ın ayak izlerinin bulunduğu sahabenin iman tohumu ektiği bu güzel Adıyaman'ımızı ve depremden etkilenen diğer şehirlerimizi selamete çıkarsın diye dua ediyoruz. Allah hepinizin yar ve yardımcısı olsun inşallah." ifadelerine yer verdi. (İLKHA)


YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
 

adıyaman,deprem,mhmet emin yıldırım