İTTİHADUL ULEMA Üyesi Uysal: Sahada olmayanlar, olanları ekran başında rahatlıkla eleştiriyor


Kahramanmaraş merkezli depremin etkilediği illerin tamamında sahada olduklarını belirten İTTİHADUL ULEMA Üyesi Molla Emrullah Uysal, İslami hassasiyete sahip olan camiaların hepsinin sahada olduğunu belirtt

post

 Güncel    18.02.2023 15:56:13    Bu İçerik 3402 kez görüntülendi.

07.10.22

 


Kahramanmaraş merkezli 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki iki büyük depremin üzerinden 13 gün geçti. Depremin ilk gününden itibaren bir yanda sahada depremzedelerin ihtiyaçları karşılanırken, bir yandan da manevi destek vermeye çalışılıyor.

Gerek Diyanet İşleri Başkanlığının görevlendirmesiyle gerekse İTTİHADUL ULEMA’nın bünyesinde faaliyet yürüten alimler, hafızlar, depremde etkilenen vatandaşlara manevi destek sağlıyorlar.

“Bütün duyarlı kardeşlerimiz alanda geceli gündüzlü çalışıyorlar”

Depremin etkili olduğu illerin tamamını gezdiklerini belirten Uysal, “Şu an Hatay deprem bölgesindeyiz. Depremi yaşayan kardeşlerimizin acılarını paylaşmak adına bölgeleri gezdik. Gördük ki bütün duyarlı kardeşlerimiz alanda geceli gündüzlü çalışıyorlar. Özellikle imamlarımız, medreselerimiz, hafızlarımız, İslami hassasiyete sahip olan camialar, dernekler, sivil toplum kuruluşlarını alanda gördük.” dedi

“Bu halktan haberi olmayan televizyon ekranlarında eleştiriyor”

Televizyon ekranlarında eleştiride bulunanlara seslenen Uysal, şunları söyledi:

“Özellikle televizyon ekranlarından çayını yudumlayan, bu halktan haberi olmayan, toplum içerisinde bulunmayan şahıslara iki çift söz söylemek istiyorum. Bunlar alanda olmadıkları için, alanda olanları rahat bir şekilde eleştirebiliyorlar. İmamlarımız, gönüllerimiz, kardeşlerimiz her yönüyle sahadalar. O ki cenaze çıkarıyor, o ki cenaze defnediyor, o ki çadır kuruyor, o ki yemek veriyor, o ki sıcak çorba ikramında bulunuyor, o ki su dağıtıyor, o ki saman sırtlarında dağlarda hayvanlara yem veriyor, bunları gördük. Bundan dolayı ben diyorum ki ekranların başında atıp tutanlar, iftira atanlar, hakaret ve haksızlık edenler, size sesleniyorum! Sizleri meydanda görmedik, sizleri alanda görmedik, sizleri hiçbir çadırın kurulumunda görmedik, sizleri hiçbir depremzedenin feryadına koşarak onlara teselli verdiğinizi görmedik, destek olduğunuzu görmedik, onların acısına acı kattınız, onların yaralarına tuz bastınız, onlar hiçbir zaman sizi unutmayacak. Sizleri sahada görmek istiyoruz. Onların dertlerini, sıkıntısını, bizzati yerinde görmenizi istiyoruz. Sizler bu derdi, bu acıyı yaşamadığınız için, buradan rahatlıkla atıp tutuyorsunuz. Buradan sizlere yazıklar olsun diyoruz. Utanınız, biraz haysiyet sahibi olunuz, halkın psikolojisini, sorunlarını anlamaya çalışınız.” diye seslendi.

Son olarak Uysal, cenazeleri çıkarılırken tekbir getiren, sahada olan alimleri, Seydaları, hocaları, mücahitleri başta olmak üzere sahada emek veren herkese teşekkür etti. (İLKHA)


YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.

adıyaman,deprem