Umut Kervanı'ndan depremzedeler için çadır ve gıda yardımı çağrısı


Umut Kervanı Genel Başkanı Cengiz Kurtaran, Adıyaman'da depremzedelere yönelik yapılan çalışmalarla ilgili bilgi vererek en çok sıkıtı yaşanan barınma ve gıda konusunda hayırseverlere çağrıda bulundu.

post

 Adıyaman    14.02.2023 14:57:00    Bu İçerik 2267 kez görüntülendi.

07.10.22

 


Kahramanmaraş'ta yaşanan 7,7 ve 7,6 büyüklüğünde 2 şiddetli deprem sonrası yıkımın yaşandığı başta Kahramanmaraş, Adıyaman, Malatya, Hatay, Şanlıurfa, Gaziantep, Osmaniye, Diyarbakır, Adana ve Kilis'in yanı sıra Suriye'de de yardım faaliyetlerini sürdüren Umut Kervanı ve Yetimler Vakfı, depremzedelere "umut" olmaya devam ediyor.

Şiddetli iki büyük deprem sonrası ağır yıkımın yaşandığı illerden birisi de Adıyaman oldu. Adıyaman'da depremzedelerin yaralarını sarmaya çalışan Umut Kervanı Genel Başkanı Cengiz Kurtaran, hayırseverlere önemli çağrıda bulundu.

Kurtaran, "Şu an Adıyaman'da hayat yavaş yavaş normale dönmeye çalışsa da depremin ilk günkü acısını üzerimizde hissedebiliyoruz. İlk günden itibaren ekiplerimizle beraber özveriyle burada çalışıyoruz. Günlük 25 bin depremzede kardeşlerimize sıcak aş ulaştırmaya çalışıyoruz. Şu an en çok hissedilen ihtiyaç çadırdır, çadır talebi çok geliyor. Çadırları bulmaya çalıp diğer bölgelerimize de dağıtmak için gayret sarf ediyoruz. Ancak bu konuda ciddi bir şekilde sıkıntı var. İhtiyaç duyulan bir tanesi de kuru gıda malzemesidir. Çünkü artık insanlarımız çadırlara ve konteynerlara yerleştiler. Özellikle yıkımı olmayan ilçelere Adıyamanlı kardeşlerimiz oralara misafir olarak gitmeye başladılar. Bundan dolayı 30-40 kişilik kardeşlerimizin kaldığı evler var. Dolayısıyla günlük gıda ihtiyaçlarını gidermek için şu an büyük bir çaba sarf ediyoruz." dedi.

http://<iframe width="750" height="349" src="https://www.youtube.com/embed/fFKqrNJ_Gnc" title="Umut Kervanı&#39;ndan depremzedeler için çadır ve gıda yardımı çağrısı" frameborder="0" allow="accelerometer; autoplay; clipboard-write; encrypted-media; gyroscope; picture-in-picture; web-share" allowfullscreen></iframe>

"Özellikle hayırseverlerimize gıda konusunda sesleniyoruz." diyen Kurtaran "Gıda gelirse bütün kardeşlerimizin gıda ihtiyaçlarını gidereceğiz. Bunun haricinde çadırlarımıza ısınma ihtiyaçlarını karşılamaya çalışıyoruz. Elektrikli soba ve elimize gelen bütün battaniyeleri kardeşlerimize dağıttık ve dağıtmaya devam ediyoruz. Yolda olan tırlarımız var. Onlarda gelirse hızlı bir şekilde ihtiyaç sahiplerine ulaştıracağız. Hayırseverlerimize çok çok teşekkür ediyoruz. Gerçekten de kendileri ilk günden itibaren buradaki kardeşlerimizin yanında olmaya çalıştılar. İhtiyaçla gideriliyor ancak yetersizdir. Barınma konusunda sıkıntı var. Şu an her taraftan enkaz kaldırma çalışması var. Bir an önce enkaz kaldırma çalışması bitirilip hayatın normale dönmesi için gayretler sarf ediliyor. Umut Kervanı olarak Adıyamanlı kardeşlerimizin ihtiyaçları giderilinceye kadar burada kalacağız." ifadelerini kullandı. (İLKHA)  


YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.

umut kervanı,çadır,cengiz kurtaran