İTTİHADUL ULEMA Genel Başkanı Kılıçarslan: Gün geçtikçe depremzedelerin sıkıntıları artıyor, herkes elinden geleni yapmalı


İTTİHADUL ULEMA Genel Başkanı Molla Enver Kılıçarslan, Kahramanmaraş merkezli depremden etkilenen Adıyaman'a gelerek, depremzedeler için herkesin elinden geleni yapması gerektiğini ifade etti.

post

 Adıyaman    14.02.2023 10:59:58    Bu İçerik 6680 kez görüntülendi.

07.10.22

 


6 Şubat'ta meydana gelen ve 10 ili etkileyen, merkez üssü Pazarcık 7,7 ve Elbistan 7,6 büyüklüğündeki iki büyük deprem büyük yıkıma neden oldu. 

Deprem Kahramanmaraş, Adana, Adıyaman, Diyarbakır, Gaziantep, Hatay, Kilis, Malatya, Osmaniye ve Şanlıurfa'da yıkım ve can kayıplarına yol açtı.

İTTİHADUL ULEMA Genel Başkanı Molla Enver Kılıçarslan, depremin etkili olduğu illerden olan Adıyaman'da yardım kuruluşlarını ziyaret ederek çalışmaları hakkında bilgi aldı.

Kılıçarslan, depremzedeleri yalnız bırakmayan ve bir nebze de olsa yaralarını sarmaya çalışan özellikle Umut Kervanı ve benzeri yardım kuruluşlarının çalışmalarına dikkat çekerek şu açıklamalarda bulundu:

"Adıyaman'a geldik. Adıyaman'ın bu kadar zarar gördüğünü tahmin etmiyorduk. Yıkılan binaları gözlerimizle gördük. Ayakta kalanların da hepsi çatlamış. Allah'tan gelen bir musibet olduğu için hamd ediyoruz. İnsanların içerisinde hala insanlık vardır, kardeşlik vardır. Birçok yerden Müslümanlar gelmiş gece gündüz halka hizmet ediyorlar. Özellikle Umut Kervanı, İslami derneklerimiz her tarafta bu milletin hizmetini yapıyorlar. Sıcak yemek yapıyor, yiyecek dağıtıyorlar, tüp veriyorlar.

Müslümanların her tarafa fedakârlık yapmaları lazım. Bu millete yardım etsinler, bu milleti bu zor durumdan bir an önce çıkarsınlar. Adıyaman'ın dağları karlıdır, çok soğuktur. Gün be gün sıkıntıları artıyor. Hepimiz birbirimize dua edelim, bu millete dua edelim. Allah onları bu sıkıntıdan bir an önce kurtarsın.

Malum bu bela ve musibetler, insanların günahlarının yüzündendir. Peygamber Efendimiz (Sallallahu Aleyhi Vesselam), ‘Bir memlekette zina artarsa, açıktan yapılırsa, faiz yenilirse, zekât verilmezse, Allah çeşit çeşit bela gönderir. Tabii bunun içinde iyiler de gidiyor. Peygamber Efendimiz, ‘İyi insanları Allah kıyamet gününde mükâfatlarını verecektir.’ O ki bu depremde enkazın altında vefat etmişse, onlar da şehittir. Peygamberler ve şehitler arasında bir derece vardır. Kendilerine büyük mükâfat vardır. Vefat edenleri Rabbim affetsin, yaralılara da Rabbimin şifa vermesini temenni ediyor, akrabalarına da Rabbim sabır versin. Allah tarafından gelenin önüne insanlar duramazlar. Allah'ın kaderinin önüne geçilemez.

Allah böyle takdir etmiş. Allah’ın böylesi bela ve musibetleri başımıza göndermesin diye dua edelim. Peygamber Efendimiz sürekli bu tür depremlere karşı dua ederdi. Manevi olarak depreme hazırlıklı olmamız lazım. Maddi olarak binalar yapılırken, betonuna, çimentosuna, demirine dikkat edilmesi lazım. Manevi olarak da sürekli Allah'a dua edilmesi lazım. Allah, ‘bana dua edin, duanızı kabul edeyim’ buyuruyor. Biz de dua ediyoruz ki Allah bu tür bela ve musibetleri bizim ve bütün insanların üzerinden kaldırsın, bir daha başımıza getirmesin. Burada hizmet eden kardeşlerimize Allah selametlik versin." (İLKHA)


YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.

İTTİHADUL ULEMA,DEPREM, ADIYAMAN