Adıyaman'da arama kurtarma ve yardım çalışmaları devam ediyor


Kahramanmaraş'ta gerçekleşen 2 büyük depremin ardından en çok etkilenen şehirlerden biri olan Adıyaman'da yıkılan binaların altında kalan vatandaşların çıkarılması için arama kurtarma çalışmaları devam ederken yardım kuruluşlarının çalışmaları da aralıksız olarak sürüyor.

post

 Güncel    10.02.2023 16:19:50    Bu İçerik 121 kez görüntülendi.

07.10.22

 


Pazarcık ve Elbistan'da gerçekleşen 2 büyük depremde 10 ilde yıkım gerçekleşti. Kilis ve Şanlıurfa'da arama kurtarma çalışmaları sona ererken diğer illerde çalışmalar aralıksız devam ediyor.

Yaşanan depremden ciddi etkilenen illerden biri olan Adıyaman'da yıkılan yüzlerce binada arama kurtarma çalışmaları yapılırken bir yandan da yardım kuruluşlarının depremzedelere yönelik çalışmaları sürüyor.

Ülkenin birçok ili ve ülke dışından gelen arama kurtarma ekipleri çalışmalarını sürdürürken yakınları enkaz altında kalan vatandaşlar, enkaz başlarında sevinçli bir haber alabilmek için umutlu bekleyişlerini sürdürüyor. Kimi depremzedeler ve yardım kuruluşu gönüllüleri de canla başla yardım çalışmalarına destek oluyor.

<iframe width="750" height="349" src="https://www.youtube.com/embed/mX3Vr79CfKw" title="Adıyaman'da arama kurtarma ve yardım çalışmaları devam ediyor" frameborder="0" allow="accelerometer; autoplay; clipboard-write; encrypted-media; gyroscope; picture-in-picture; web-share" allowfullscreen></iframe>

Zorlu kış şartlarında devam eden çalışmaları yakından takip eden depremzedeler, soğuk havada ısınabilmek için ateş yakıyor.

Öte yandan enkazların altından çıkarılan cenazeler hastanelere sevk edildikten sonra gömülmek için mezarlıklara gönderiliyor. (İLKHA)

deprem-adıyaman