Cumhurbaşkanı Erdoğan: Vefat sayısı 18 bin 991 yaralı sayısı ise 75 bin 523


Deprem bölgesinde bulunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, depremde vefat edenlerin sayısının 18 bin 991'e yaralı olanlarının sayısının ise 75 bin 523'e yükseldiğini açıkladı.

post

 Güncel    10.02.2023 16:17:47    Bu İçerik 1270 kez görüntülendi.

07.10.22

 


Depremin 5'inci gününde Adıyaman'da incelemede bulunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, burada açıklamalarda bulundu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Adıyaman'dan sonra Malatya'ya hareket edeceğini belirttiği açıklamada, " Maalesef son tespitlere göre hayatını kaybeden vatandaşlarımızın sayısı 18 bin 991'e yükseldi. Kurtarılanların sayısı 75 bin 523'e ulaştı. Vefat eden kardeşlerime Rabbimden rahmet diliyorum. Bizim inancımıza göre bu tür afetlerde vefat edenlerin makamı şehitliktir." ifadelerini kullandı.

Depremde hayatını kaybedenlerin yakınlarına seslenen Erdoğan, "Depremin yıkım etkisi 500 kilometrelik bir alana yayıldığı için işimiz maalesef çok zor oldu. Bölgenin yakın dönemde rastlamadığımız şiddette bir kış yaşıyor olması da önümüze başka bir engel olarak çıkmıştır. Maalesef bazı kendini bilmezler soygun yapıyorlar, marketleri soyuyorlar. OHAL ile devlet bu konudaki yetkileri eline almış, bundan sonraki süreçte bu suistimalleri yapanlar yakalandığında gerekli olan yapılacaktır." dedi. (İLKHA)


YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.

adıyaman deprem