Adıyaman'da yağan kar kenti beyaza bürüdü


Meteorolojiden alınan bilgilere göre Adıyaman kent merkezinde iki boyunca devam etmesi tahmin olan kar yağışı çocuklar için eğlenceye dönüştü.

post

 Güncel    04.02.2023 10:48:03    Bu İçerik 1298 kez görüntülendi.

07.10.22

 


Adıyaman'da sabah saatlerinde başlayan kar, kent merkezini beyaz örtüye büründürürken diğer yandan sokaklara çıkan çocuklar kartopu oynayıp eğlendi.

Adıyaman'ın yüksek kesimlerine yağan yoğun kar, köy yollarının kapanmasına neden olurken şehir merkezinde etkisini arıtmaya başlayan kar ise cadde ve sokakları beyaza bürüdü.

Okulların tatilde olması nedeniyle yağan karın kendileri için ayrı bir sevince neden olduğunu belirten çocuklardan Ali Hamza, "Normalde Adıyaman'a çok kar yağmıyor. Yağan karın okul tatillerine denk gelmesi bizim için çok güzel oldu. Arkadaşlarımızla beraber eğleniyoruz." dedi.

Karın yağmasını fırsat bilerek sokakta oynayan çocuklardan Elif Sara ise, "Adıyaman'a geçen seneden bu yana ilk defa kar yağıyor. Kar yağmasından dolayı çok mutluyuz. Tatile denk gelmiş olması daha da güzel oldu." ifadelerini kullandı.

Devam eden kar yağışının yaz boyunca yaşanan kuraklığın bitmesi, debisi düşen barajların dolması için sevindirici olarak karşılandı. (İLKHA)


YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
 

adıyaman,kar yağışı,2023