Adıyaman’da Regaib Kandili dualarla ihya edildi


​Mübarek üç ayların ilki olan Recep ayı içerisinde bulunan Regaib Gecesi okunan Kur’an-ı Kerim, yapılan dua ve kılınan namazlarla ihya edildi.

post

 Güncel    27.01.2023 10:42:25    Bu İçerik 1784 kez görüntülendi.

07.10.22

 


Adıyaman Ulu Camii’nde il Müftülüğü tarafından düzenlenen kandil programına yediden yetmişe Müslümanlar iştirak etti.

Üç ayların Müslümanlar için büyük bir fırsat olduğunu belirten Adıyaman İl Müftü yardımcısı Ali Macit, üç ayları, ekim, bakım ve hasat ayları olarak değerlendirdi.


Şuhur-u selase de olarak bilinen mübarek üç ayların fırsat ayları olarak değerlendirilmesi ve en büyük manevi kârların elde edilerek geçirilmesi gerektiğini dile getiren Macit, üç aylardaki gün ve gecelerin iyi değerlendirilmesi ve fırsat olarak görülmesi gerektiğini belirtti.

Üç ayların Müslümanlar için ayrı bir öneme sahip olduğunu ve her anının değerlendirilmesi gerektiğini dile getiren Macit, "Bizlerde Peygamber Efendimizin üç aylara girerken yaptığı duayı hep birlikte yapmalıyız. Üç aylar gelince Peygamber Efendimiz (Aleyhisselatu vesselam) 'Ya Rabbi, Recep ve Şaban'ı hakkımızda hayırlı ve bereketli kıl, bizleri Ramazan’a ulaştır.’ diye dua ederdi. Yine üç aylarla alakalı olarak Peygamber Efendimiz, ‘Recep Allah'ın ayı, Şaban benim ayım, Ramazan ise ümmetimin ayı.’ diye buyurarak üç ayları en güzel şekilde geçirmemizi Peygamber Efendimizin (Aleyhissalatu Vesselam) bu hadisinden anlıyoruz. Üç aylar zaman olarak da diğer aylardan farklı bir zaman dilimleridir. Bu aylar içerisinde yer alan kandillerimiz hem Allah katında hem de biz Müminler katında farklı bir değere, farklı bir yere sahip olan kandil gecelerimizin dördü üç aylar içerisindedir." ifadelerini kullandı. (İLKHA)


YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.

rgaib,ulu cami,recp,üç aylar