Adıyaman Umut Kervanı: Üç aylarda yüzümüzü güldürecek iyiliklerimizi artıralım


​Adıyaman Umut Kervanı, il merkezinde hayırseverlerin aracılığıyla ihtiyaç sahibi ailelere Regaib Kandili münasebetiyle yardımda bulundu.

post

 Kültür ve Yaşam    26.01.2023 14:44:01    Bu İçerik 1366 kez görüntülendi.

07.10.22

 


Mübarek üç ayların başlamasıyla birlikte çalışmalarına hız veren Adıyaman Umut Kervanı, Regaib Kandili'nde ihtiyaç sahibi ailelere ulaşmaya devam ediyor.

Adıyaman'da muhtaç, fakir ve yetimlere yaptığı yardım faaliyetleriyle adını duyuran Umut Kervanı, hayır sahiplerinin ihtiyaç sahiplerine ulaşmasını sağlıyor. Sokak sokak; ev ev dolaşarak muhtaç ailelere yardım ulaştıran Umut Kervanı, hem hayır sahiplerinin hem de ihtiyaç sahibi ailelerin dualarını almaya devam ediyor.

Adıyaman Umut Kervanı Başkanı Mahmut Yıldırım, gayelerinin ihtiyaç sahibi aileler ve çeşitli nedenlerden dolayı mağdur olmuş insanların sıkıntılarına bir nebze de olsa çözüm bulabilmek olduğunu ifade etti.

Yıldırım yaptığı açıklamada, "Malumunuz olduğu üzere mübarek üç aylar başladı ve bugün de Regaib Gecesi'dir. İstedik ki bu gecede hayırseverlerimizle muhtaç ailelerimiz arasında köprü olup bu gecenin feyz ve bereketinden hep birlikte istifade edelim ki Rabbimiz üzerimize rahmetini yağdırsın." ifadelerini kullandı.

Hayırseverlere çağrıda bulunan Yıldırım, "Recep ayının bu mübarek gününden adım adım yaklaşmakta olduğumuz rahmet ve mağfiret ayı olan Ramazan ayı için şimdiden hazırlıklarımızı yapıyoruz. Ramazan ayı geldiğinde uğramadık muhtaç ve mağdur insanın kalmaması için hayırsever kardeşlerimizden şimdiden Umut Kervanına uğramasını ve bu kardeşlerimiz için yaptığımız çalışmalarımıza destek vermelerini istiyoruz. Ramazan ayı geldiğinde sahur ve iftar sofralarında bedenen olamasak ta o kardeşlerimizin sofrasındaki bir sıcak çorba veya bi pide de biz olalım bizden olsun diyelim." dedi.

Yıldırım açıklamasının devamında, "İslam'ın zengin Müslümanlara farz kıldığı Zekât toplumdaki sosyal ve ekonomik dengeyi sağlamada oldukça önemli bir görev görmektedir. Bu anlamda zengin kardeşlerimizin zekât, fitre, sadaka ve diğer yardımlarını ihtiyaç sahibi kardeşlerimize ulaştırmada yardımcı olma gayreti içerisindeyiz. Zengin ve hayırsever kardeşlerimiz isterlerse bize bire bir ulaşıp çalışmalarımızı yerinde görebilirler. İhtiyaç sahibi ailelerimize bizimle birlikte ziyarette bulunup onların sevinmelerine katkı sunabilirler." şeklinde konuştu. (İLKHA)


YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.

adıyaman,umut kervanı,ramazan