Siyonist işgal rejiminden Cenin'e baskın: 9 şehid, 20 yaralı


Siyonist rejimin, işgal altındaki Batı Şeria'nın Cenin kentine düzenlediği baskında, 9 Filistinli şehid oldu, 20 kişi de yaralandı.

post

 Güncel    26.01.2023 14:40:11    Bu İçerik 125 kez görüntülendi.

07.10.22

 


Siyonist rejimin sözde ordusu, işgal altındaki Batı Şeria'nın Cenin kentine baskın düzenledi.

Filistin Sağlık Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, işgalcilerin Cenin'e düzenlediği baskında aralarında yaşlı bir kadının da olduğu 9 Filistinlinin şehid olduğu, en az 20 kişinin de yaralandığı belirtildi.

İşgalciler, sabahın erken saatlerinden itibaren Cenin Mülteci Kampı'na baskın düzenledi ve binaların çatılarına keskin nişancılar yerleştirdi. 

Siyonist rejimin sözde ordusunun "arananlardan" olduklarını ileri sürdükleri bazı kişileri yakalamak amacıyla düzenledikleri baskın nedeniyle, mülteci kampında çatışmalar çıktı.

Sağlık Bakanlığı Cenin'de durumun kritik olduğunu Kızılay ekiplerinin saldırılarda yaralananlara müdahale etmek ve onları tahliye etmek için olay yerinde olduğunu bildirdi. 

Sağlık Bakanı Mey El-Kile, işgalcilerin vahşetinin önlenmesi için uluslararası topluma, Uluslararası Kızılhaç Teşkilatı'na ve insan hakları kuruluşlarına çağrıda bulundu.

Filistinli direniş gruplarının merkezlerinden olan Cenin Mülteci Kampı, siyonist işgal rejimi sözde askerlerinin baskınları sırasında zaman zaman silahlı çatışmalara sahne oluyor. (İLKHA)

YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
 

SİYONİST-İŞGAL-REJİMİ-FİLİSTİN-CENİN-ŞEHİD