Kur'an'a hakaret Adıyaman'da tel'in edildi


Adıyaman'da bir araya gelen Kur'an aşığı Müslümanlar, Ulu Camii'nde kılınan yatsı namazının akabinde Halk Kütüphanesine kadar tekbir getirerek yürüdü. burada düzenlenen basın açıklamasıyla Kur'an-ı Kerim'e yapılan hakaret tel'in edildi.

post

 Güncel    25.01.2023 15:27:49    Bu İçerik 138 kez görüntülendi.

07.10.22

 


AGD Adıyaman Şubesi tarafından düzenlenen yürüyüşün ardından bir araya gelen vatandaşlar, Kur'an'a yapılan hakarette tepki gösterdi. AGD Adıyaman Şube Başkanı Hamza Özer tarafından okunan basın açıklamasına tekbirler eşliğinde katılan vatandaşlar, İsveç aleyhine slogan attı.

Küstah bir siyasetçinin Türkiye'nin İsveç'teki büyükelçilik binası önünde Kur'an-ı Kerim'i yakması nedeniyle bir araya gelen Adıyamanlı vatandaşlar, Kur'an'ı Kerim'e sahip çıkılması çağrısında bulundu.


"Kur’an, insanlara iletilen canlı bir hitaptır"

Toplanan grup adına basın açıklamsını okuyan Anadolu Gençlik Derneği Başkanı Hamza Özer, İslam düşmanlığı yapan şer odakları, insanlığın huzurunu, bir arada yaşama kültürünü hedef aldığını söyledi.

Özer, "İslam tüm insanlığın saadet ve selameti için insanlara hitap etmektedir. İslam düşmanlığı yapan şer odakları, insanlığın huzurunu, bir arada yaşama kültürünü hedef almaktadır. Kur’an, insanlara iletilen canlı bir hitaptır. Kur’an, düşünenlere, aklını kullanabilenlere ithaf edilmiş bir kitaptır. Kur’an, uyuşuk bedenleri hareketlendiren, insanlığa yepyeni ufuk kazandıran ilahi bir nimettir. Kur’an, uğruna en değerli şeylerin feda edileceği, hatta yolunda ölünebileceği ilahi mesajlar manzumesidir." ifadelerini kullandı.

"Küffara karşı izzet ve vakur duruş Müslümanların vasfıdır"

Müslümanların vahdet halinde İslam düşmanlarına karşı gelmesi gerektiğini belirten Özer, şunları söyledi:

"Türkiye'nin Stockholm Büyükelçiliği önünde gerçekleştirilen hadsizliği, bu hadsizliği gerçekleştiren alçakları ve buna izin verenleri kınıyoruz. Batı dünyası İslamofobi gibi karanlık projelerle, cahiliye zihniyetiyle, umarsız tutumlarıyla İslam’ı ve insanlığın huzurunu hedef almaktadır. Cenab-ı Allah, bu İslam düşmanlarını tarif ederken, 'Size bir iyilik dokunursa, bu onları üzer. Başınıza bir kötülük gelse, ona sevinirler. Eğer siz sabırlı olur, Allah’a karşı gelmekten sakınır (takva/sorumluluk bilinci ile davranır) iseniz, onların hileli tuzakları, entrikaları size hiçbir zarar vermez. Çünkü Allah, onların işlediklerini kuşatmıştır.' buyuruyor. Bilinmelidir ki tek din İslam’dır ve uygulanması gereken tek sistem İslam’ın ölçüleridir. Buradan haykırıyoruz; Allah’ın nurunu söndüremezler. Bizler Müslümanlar olarak mazluma, mağdura, yoksula, zorda ve darda olana, İslam’ın adaleti ve hoşgörüsü doğrultusunda kucak açtığımız gibi, insanların huzuru için bir nizam ortaya koyan İslam’a uzanan elleri kırmasını da biliriz. Küffara karşı izzet ve vakur duruş Müslümanların vasfıdır. Müslüman liderleri, sivil toplum kuruluşlarını bu izzetli ve vakur duruşa davet ediyoruz. Bir kurtuluş ve hidayet vesilesi olan yüce kitabımız Kur’an’ı Kerim’e yapılan hiçbir saygısızlığı affetmeyeceğimizi ve bu hadsizliklerin unutulmayacağını açıkça ifade ediyoruz." (İLKHA)


YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
 

adıyaman,Kur'an,kafir isveç