Fakirlik sıkıntısı hep beraber giderelim


Afrika'daki yoksul ailelere süt keçisi almak için kurulan stantta yardım toplayan İyilik der Adıyaman temsilciliği ramazan boyunca toplanacak olan bağışlarla Afrika'daki fakirliğin bir nebzede olsa çözülmesine katkı sunmak istiyor.

post

 Adıyaman    16.05.2019 14:51:06    Bu İçerik 757 kez görüntülendi.

07.10.22

 


Adıyaman kent merkezindeki parkta kurulan stantta Afrika için toplanacak olan yardımları yoksul insanlara ulaştırmak için çaba harcadıklarını belirten İyilik der Adıyaman Temsilcisi Mehmet Bilen " Fakirlik sıkıntısı hep beraber giderelim." ifadesini kulandı.

"İyilik der bir yardım kuruluşudur. Türkiye'deki 71 temsilcilikten biri de Adıyaman'dır. Yerelde çalışmalarız olduğu gibi Türkiye ve uluslararası projelerle de kardeşlerimize ulaşmaya çalışıyoruz." diyen Bilen konu hakkında "Standımızı Afrika'daki kardeşlerimize yönelik yardım edebilme amacıyla kurduk. Burada balık yedirmekten ziyade balık tutmayı hedefliyoruz. Ve oradaki kardeşlerimiz kendi ayakları üzerinde durabilmeleri ve başkalarına muhtaç olmadan finanse edebilmeye çalışıyoruz. Daha önceki yıllarda dağıttığımız süt keçileri gibi 2019 yılında kardeşlerimizin yapacakları yardımları da yerine ulaştırmaya çalışacağız." dedi.

Süt keçisinin bir aile için çok önemli olduğunu söyleyen Bilen "Yoksul bir aileye 3 süt keçisi veriyoruz.  İklim şartlarında yaşayamaya uygun olan bu keçiler üremeyle beraber ailenin kendi ayakları üzerine durmasına vesile oluyor. Daha önce dağıtım yapılan yerleri gezdiğimiz de süt keçisi alan ailelerin memnuniyetini ve hayatlarındaki değişimi gördük. Bu durum bizi de sevindirdi. Sadak-i cariye olan bu hizmeti devam ettirmeye çalışacağız inşallah." ifadelerini kullandı.

Ramazan ayında Müslümanların yardımlarını daha da arttırdığına dikkat çeken Bilen son olarak "Kadim geleneğimizin bizde oluşturmuş olduğu kültürümüzde yardım konusunda hassasiyetlerimiz elbette var. Ramazan ayıyla beraber biraz daha pekişiyor. Bu da gönül coğrafyamızdaki mağdur kardeşlerimize ulaşmayı ve fakirlik sıkıntısını hep beraber gidermeye yönelik güzel bir girişim oluyor." dedi. (Adıyaman Basın)