Filistin Âlimler Birliği Başkanı Tekruri: Siyonizmin caniliklerine teslimiyetle değil, direnişle karşılık veriliyor


Filistin Âlimler Birliği Başkanı Dr. Nevvaf Tekruri, "İşgalci siyonizmin Filistin halkına yönelik saldırılarına teslimiyetle değil; aksine büyük bir direnişle karşılık veriliyor." dedi.

post

 Dünya    26.12.2022 11:48:35    Bu İçerik 2909 kez görüntülendi.

07.10.22

 


CEMİL ÖZDAŞ

Filistin Âlimler Birliği Başkanı Nevvaf Tekruri, İLKHA'ya yaptığı açıklamada, Filistin'deki direniş ile Katar'daki Dünya Kupası'nda Filistin'e destek eylemlerine ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Siyonist oluşumun Filistin'i işgal ettiği günden beri halka yönelik şiddet ve terör suçlarının uygulandığını belirten Tekruri, bu nedenle halkın zor ve çetin koşullardan geçtiğini söyledi.

Filistinlilerin, siyonist caniliğe karşı tahammülünün kalmadığını ifade eden Tekruri, buna karşılık halkın işgal altındaki topraklarda çok yönlü ve farklı direnişler başlattığını kaydetti.

Tekruri, "Kamplarımız ve insanlarımız her gün saldırıya uğramakta ancak halkımız buna karşı teslim olmayı değil, direnme yolunu tutuyor. Çünkü halkımız zilleti, zülüm karşısında susmayı ve siyonizme teslim olmayı reddediyor. Bunun sebebi de işgalci siyonizmin başta Mescid-i Aksa olmak üzere Kudüs'ün Yahudileştirilmesi yönünde adımlar atmış olmasıdır.  Mescid-i  Aksa ve Kudüs, başta Filistin halkı olmak üzere İslam ümmetinin kırmızıçizgisidir. Siyonizm, davasına ve dinine ihanet eden bazı başarısız rejimlerle normalleşerek bir fırsat elde ettiğini, Müslümanların Filistin’i unuttuğunu sanıyordu ancak Allah'a hamdolsun şimdi şiddetli bir direnişle karşı karşıya." diye konuştu.

"Filistin davası Müslümanların futbollunda bile var"

Müslümanların işgalci rejim üzerindeki pozisyonunun, yenilenmiş ve farklı bir boyut kazandığını ifade eden Tekruri, bunu Katar’daki Dünya Kupası'nda somut olarak gördüklerini belirtti.

Tekruri, "İşgalciler futbolun; Filistin davasından, her şeyden ve her davadan gençleri uzaklaştırdığını sandı ancak bunun tam aksi ortaya çıktı. Filistin davası Müslümanların futbollunda bile var. Dolayısıyla bu futbolun siyasete dönüşmesi ve Kudüs-Filistin meselesine ilgi duyulması, bu milletin özgünlüğünün bir göstergesidir." ifadesini kullandı.

Tekruri, şöyle devam etti: "Ümmetin gençlerinin, evlatlarının futbol karşısındaki tutumları Filistin halkına, İslam âleminin kendilerini terk etmediğine dair büyük moral verdi. Çünkü ne yazık ki normalleşmelerden ve bazı ülkelerin attığı adımlardan dolayı hayal kırıklığına uğradıklarına şüphe yok. Ama maçtaki toplanma, Filistin halkına karşı yapılan tezahüratlar Filistin halkına bir ruh verdi. Bu da bir destek şeklidir. İnsanlarımız şehit oluyor, öldürülüyor. Bu yüzden ailelerine sahip çıkmak ve halklara destek olmak gerekiyor. Yöneticilere gelince, Filistinlilerin kendilerini savunabilmesi kendilerine yeterli imkânlar verilebilmesi için halkımızın yanında yer almaları gerekiyor. Çünkü bu savunma sadece kendileri için değil ümmetin mukaddesatı, vatanımız ve kutsallarımız içindir." (İLKHA)


YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
 

FİLİSTİN-KUDÜS,işgalci siyonistler