Adıyaman'da "Cami Gençlik Buluşması" programı düzenlendi


Adıyaman İl Müftülüğü Gençlik Koordinatörlüğü tarafından "Cami Gençlik Buluşması" etkinliği düzenlendi. Etkinliğe katılan gençler, yatsı namazını cemaatle kıldı.

post

 Adıyaman    24.12.2022 21:19:45    Bu İçerik 177 kez görüntülendi.

07.10.22

 


Cüleyli Hoca Camii'nde düzenlenen programda bir araya gelen onlarca genç, namaz kılıp dua ettiler. Gençlere seslenen İl Müftüsü Mehmet Taştan, namazın ve caminin önemine vurgu yaptı. 

Taştan, "Peygamber, Rabbinden kendisine indirilene iman etti, müminler de (iman ettiler). Her biri; Allah’a, meleklerine, kitaplarına ve peygamberlerine iman ettiler ve şöyle dediler: “Onun peygamberlerinden hiçbirini (diğerinden) ayırt etmeyiz. İşittik ve itaat ettik. Ey Rabbimiz! Senden bağışlama dileriz. Sonunda dönüş yalnız sanadır. Allah, bir kimseyi ancak gücünün yettiği şeyle yükümlü kılar. Onun kazandığı iyilik kendi yararına, kötülük de kendi zararınadır. (Şöyle diyerek dua ediniz): “Ey Rabbimiz! Unutur, ya da yanılırsak bizi sorumlu tutma! Ey Rabbimiz! Bize, bizden öncekilere yüklediğin gibi ağır yük yükleme. Ey Rabbimiz! Bize gücümüzün yetmediği şeyleri yükleme! Bizi affet, bizi bağışla, bize acı! Sen bizim Mevlâmızsın. Kâfirler topluluğuna karşı bize yardım et." ayetlerini hatırlattı. 

Kişinin yüklenemeyeceği bir yükle sorumlu tutulmayacağının altını çizen Taştan, gençlerin namaz ve ibadetlerde daha dikkatli olması, nefsin arzu ve isteklerine yenik düşmeden İslam'ı yaşamaları gerektiğini söyledi.

Program, yapılan duanın ardından verilen iktram ile sona erdi. (İLKHA)


YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.

namaz-cami-adıyaman