HÜDA PAR onuncu yılını büyük bir coşkuyla kutladı


19 Aralık 2012 tarihinde kurulan ve kuruluşundan bu yana büyük başarılara imza atan HÜDA PAR, onuncu yıl dönümünü Diyarbakır'da düzenlenen programla kutladı. Programda başta Genel Başkan Yapıcıoğlu tarafından olmak üzere önemli mesajlar verildi.

post

 Adıyaman    20.12.2022 08:57:02    Bu İçerik 4246 kez görüntülendi.

07.10.22

 


HÜDA PAR, kuruluşunun onuncu yıldönümü dolayısıyla Diyarbakır Sezai Karakoç Kültür ve Kongre Merkezi'nde kutlama programı düzenledi.

Programa Genel Başkan Zekeriya Yapıcıoğlu'nun yanı sıra parti kurucuları, yöneticileri, akademisyenler, STK temsilcileri ve çok sayıda partili katıldı.


Kongre merkezine partinin kuruluş aşamasında yer alan merhum Mehmet Yavuz, Fadıl Şani ve Genel Sekreter olarak hizmet veren Mahmut Tekdal'ın posterleri asıldı.

Yapıcıoğlu'nun kongre merkezine girişinde partililer büyük bir sevgi gösterisinde bulundu. Kendisine sevgi gösterisinde bulunanları ve davetlileri selamlayan Yapıcıoğlu'na küçük çocuklar çiçek takdiminde bulundu.

Sunuculuğunu Mustafa Tufan ve Recep Fidancı'nın yaptığı program, Ömer Akgül hocanın Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başladı, sunumlarla devam etti. Programda ayrıca Özlem Ajans sanatçıları HÜDA PAR için bestelenen eserleri seslendirdi.

Hamdullah Er: "Geçim endişesinden dolayı yuva kurmayı erteleyen milyonlarca gencimiz var"

Programın ilk selamlama konuşmasını HÜDA PAR Gençlik Kolları Başkanı Hamdullah Er yaptı.

Bugün Türkiye'nin zorlu bir süreçten geçtiğini belirten Er, özellikle yaşanan ağır ekonomik krizin başta gençler olmak üzere, toplumun bütün kesimlerini ciddi anlamda etkilediğini söyledi.

Er, "Fakat bugün gençlerin yaşadığı sorunların çözümü konusunda, siyaset kurumunun aktif ve ciddi bir rol üstlenmemesi, biz gençlerin siyaset kurumundan olan beklentilerini ortadan kaldırmaktadır." dedi.

Er, "Geçim endişesinden dolayı yuva kurmayı erteleyen milyonlarca gencimiz var. Erdemli ve ahlaklı gençliğin yolu evlenip yuva kurmaktan geçiyor. Devlet, gençleri harama bulaşmaktan korumak zorundadır. Bu sebeple evlenemeyen gençler için evlilik fonu oluşturulmalı, evlilik teşvik edilmelidir. Bunun yanında öğrenciyken evlenenler veya evlenmek isteyenler için öğrenim gördükleri süre içerisinde barınabilecekleri evli yurtları oluşturulmalıdır." diye konuştu.

Abdussamed Yalçın: "HÜDA PAR programı uygulanırsa Kürt meselesi de çözülür"

Ardından kürsüye gelen HÜDA PAR Genel İdare Kurulu Üyesi ve Erbil Temsilcisi Abdussamed Yalçın, "Hedef ve ilkelerimizin yer aldığı siyasi programımız sabit ve geçici bir program değildir, birkaç yıllık iktidar için de değildir. Siyasi programımız; bir medeniyet projesidir, bir adalet projesidir. O halde herkesi bilinçlendirmek, herkesi ikna etmek, yetkililere, sisteme ve devlete ulaştırmak için çalışacağız. Bu da birkaç yıllık çalışmayla, birkaç seçime katılmakla olacak iş değildir. Dolayısıyla bizim ince eleyip sık dokuyan, sağlam ve ileriyi gören bir anlayışla hesaplar yapmamız lazım. Bu yüzden her birimiz bu anlayış doğrultusunda kendini alanında hazır hale getirmelidir. Eğer HÜDA PAR programı uygulanırsa Kürt meselesi de çözülür, kardeşlik de tesis edilir, savaş ve çatışma da sona erer." ifadelerine dikkat çekti.

Yalçın'ın konuşmasının ardından program sunucusu Irak Kürdistanı'ndan tebrik mesaj ileten Komala Dadgeri (Adalet Topluluğu), Bizûtnewey Îslamî (İslami Hareket), Partîya Demokrata Kurdistanê (Kürdistan Demokratik Partisi) partilerinin mesajlarını okudu.

Aynur Sülün: "Medyanın aileyi koruyacak yayınlar yapmasını sağlayın"

Yalçın'ın konuşmasından sonra HÜDA PAR Genel İdare Kurulu Üyesi Aynur Sülün söz aldı. Sülün, aile kurumunun önemine dikkat çekerek HÜDA PAR'ın bu yönde geliştirdiği projeleri aktardı.

Hükümet yetkililerine seslenen Sülün, "Eğer aileyi korumak, boşanmaları azaltmak, evlilik oranlarını arttırmak istiyorsanız, önce 6284 sayılı kanunu değiştirmekle ise başlayın. Eşler arasındaki sorunları gidermek üzere arabuluculuk sistemini devreye koyun. Medyanın aileyi koruyacak ve aile kurmaya özendirecek yayınlar yapmasını sağlayın." çağrısında bulundu.

Emiroğlu'nun şiiri büyük beğeni topladı

Selamlama konuşmalarının ardından kürsüye çıkan HÜDA PAR Sözcüsü Yunus Emiroğlu, onuncu kuruluş yıldönümüne özel kaleme alınan şiiri yorumladı.

Büyük beğeni toplayan şiirin ardından kürsüye davet edilen HÜDA PAR Genel Başkanı Yapıcıoğlu, sloganlar eşliğinde kürsüye çıktı.

Yapıcıoğlu: "Milletimizin huzuru için, memleketin selameti için HÜDA PAR'a ihtiyaç var"

Konuşmasına, katılımcıları selamlayarak başlayan Yapıcıoğlu, partinin kuruluş aşamasında yer alan merhum Mehmet Yavuz ile Fadıl Şani'ye ve Genel Sekreter olarak hizmet veren Mahmut Tekdal'a bir kez daha Allah'tan rahmet diledi.

HÜDA PAR olarak her meselede adaleti merkeze aldıklarını vurgulayan Yapıcıoğlu, "İnsanımızın öncelikli ihtiyacı adalettir. Sadece milletimizin değil, bütün insanlığın talebidir adalet. Bunun için 'Önce insan, öncelik adalet' diyen anlayışa yani HÜDA PAR'a ihtiyaç vardır. Adaletin zıddı zulümdür.  Zulmün kalkması için, milletimizin huzuru için, memleketin selameti için HÜDA PAR'a, HÜDA PAR'ın anlayışına ihtiyaç vardır." diye konuştu.

Gündeme getirdikleri pek çok meselede hükümete yol gösterdiklerini ve adım atmalarına vesile olduklarını ifade eden Yapıcıoğlu, "Mesela İstanbul Sözleşmesi ile ilgili uyarılarımız 9 yıl sonra da olsa makes buldu. Ailenin korunması ve tanımı ile ilgili anayasa değişikliği için hazırlıklar yapıldı ve meclise sunuldu. Keza tesettüre anayasal güvence talebimiz de inşallah yerine gelecek. Yeni anayasa yapımını herkesin gündeminden çıkardığı dönemlerde bile gündemde tuttuk ve cunta anayasasından kurtuluncaya kadar da vazgeçmeyeceğiz." ifadelerini kullandı.

Hükümete çağrıda bulunan Yapıcıoğlu, "Aileyi korumak, evliliği teşvik ve anneliğe hak ettiği değeri vermek için adımlar atın. Dünyanın en zor ve değerli işlerinden birini yapan anneler için de emeklilik hakkı getirin. Çocuklarına bakıcı tutanlara verdiğiniz desteği kendi çocuğuna bakan annelerden esirgemeyin. Onlara sigorta primi desteği verin ve emekli olmalarını sağlayın. En az 25 yıl evli kalanlara emekli aylığı bağlamak için gerekli yasal düzenlemeleri getirin. 15-20 yıl evli kalmış olanların varsa anne veya babalarından kalan emekli aylıklarını almaları için boşanma şartı getirerek yuvalara bir darbe daha vurmayın." ifadelerini kullandı.

Ekonomik sorunlara işaret eden Yapıcıoğlu, "Ekonomi konusunda da çözüm önerilerimiz uygulamaya alınsa bu kadar tahribat yaşanmadan bu küresel krizi daha rahat atlatabilirdik. Şimdi diyoruz ki, bari bundan sonra da HÜDA PAR'ı iyi dinleyin; pişman olmazsınız. Ülkenin ekonomik bağımsızlığının sağlanması, yoksulluk ve mahrumiyetin kökten kazınması ve insanın ihtiyaçlarının hürriyeti de korunarak giderilmesi için fıtrata ve insani değerlere ters düşen iktisadi sistemlerin terk edilmesi zorunludur. Komünizmden sonra kapitalizm de iflas etmiştir. Bu bakımdan insanlığa huzur ve refah getirmeyen bu sistemlerin, temelden değiştirilerek yerine İslami İktisat nizamının getirilmesi gerekmektedir. Sesimize kulak verin diyoruz." şeklinde konuştu.

"Anadilde eğitim hakkını tanımak hususunda ayak diremekten vazgeçin"

Kürt meselesini çözümüne ilişkin önerilerini aktaran Yapıcıoğlu, şöyle devam etti: "Memleketin en temel meselelerinden biri olan Kürt meselesinin çözümü konusunda da sesimize kulak verin. Çözümü çok zor değildir. Peki, nedir çözüm?  Çözüm adaleti yeniden tesis etmektir. Huzuru temin etmek istiyorsanız, adaleti yeniden tesis etmek zorundasınız. Kendinize istediğinizi, kardeşim dediklerinize de isteyeceksiniz. Kendinize yapılmasını istemediğiniz şeyi kardeşlerinize de yapmayacaksınız. Meşru hakları hiçbir pazarlığa girişmeden iade edeceksiniz. Mesela anadilde eğitim hakkını tanımak hususunda ayak diremekten vazgeçin. Kardeşlik lafla olmaz. Kardeşliğin bir hukuku vardır ve o hukuku yerine getirin.  Kendi içinizdeki meselelerinizi halletmeden dışarıda etkili de olamazsınız, dış müdahalelere de açık hale gelirsiniz." diye konuştu.

Program, Yapıcıoğlu'nun konuşmasının ardından yapılan dua ile sona erdi. (İLKHA)


YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.

HÜDA PAR-ASGARİ ĞCRET-YIL DÖNÜMÜ-aile