Adıyaman'da 171 bin kişi hastane randevusuna gitmedi


Adıyaman'da MHRS üzerinden randevu alıp randevusuna gitmeyen vatandaşların sayısı 2022 yılında yaklaşık 200 bin kişiyi buldu.

post

 Sağlık    15.12.2022 14:40:21    Bu İçerik 146 kez görüntülendi.

07.10.22

 


CEMİL ÖZDAŞ

Adıyaman Eğitim ve Araştırma Hastanesinde MHRS üzerinden 2022 yılının 11 aylık döneminde 749 bin 22 randevu alındı bu randevulardan 172 bini muayeneye gitmedi.

2010 yılından bu yana, Adıyaman Eğitim ve Araştırma Hastanesinde Merkezi Hekim Randevu Sistemi (MHRS) ve 182 çağrı merkezi üzerinden doktor randevusu oluşturulabilirken randevusuna gitmeyen vatandaşlar mağduriyetlerin oluşmasına sebep oluyor.

Adıyaman Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. Fatih Doğan, MHRS uygulamasının vatandaşların kolay şekilde sağlık randevularına ulaşması için kurgulanmış bir sistem olduğuna dikkat çekti.

Adıyaman Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. Fatih Doğan konuya ilişkin yaptığı açıklamada, " Hastanemizde MHRS sistemi üzerinde 2022 yılının 11 aylık verilerine bakıldığında 749 bin 22 randevu alındı. 577 bin 907 hastamız randevusuna gelerek poliklinik hizmeti aldı.  Ancak 171 bini randevu aldığı halde muayene olmaya gitmedi. Randevu aldığı halde muayeneye gitmeyenler, randevusunu da iptal etmediği için poliklinikte hizmet alması gereken diğer hastaların mağduriyetine sebep oluyor." İfadelerini kullandı.

Randevusuna gidemeyecek olan hastaların randevu iptaline başvurmasının başka hastaların tedavi için olumlu sonuçlarla neticelenebileceğini kaydeden Doğan,  "Merkezi Hekim Randevu Sistemi (MHRS)  uygulaması sağlık hizmetinin kalitesi ve verimini artırabildiği gibi, iş gücü ve zaman kaybının da önüne geçiyor. Vatandaşlarımız MHRS ile hem randevu alıp hem de ihtiyaçları kalmadığı zaman randevularını iptal edebilir." şeklinde konuştu. (İLKHA)


YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.

SAĞLIK,ANDEVU