ÖNDER bölge toplantısı adıyaman' da yapıldı.


​​​​​​​Adıyaman’da Adimder’in (Adıyaman İmam-Hatip Mezunları ve Mensupları Derneği) ev sahipliğinde bölge toplantısı düzenlendi.

post

 Eğitim    05.12.2022 20:14:46    Bu İçerik 2732 kez görüntülendi.

07.10.22

 


TOBB Kız İmam-Hatip Lisesin’de yapılan toplantıya; Adıyaman, Diyarbakır, Şanlıurfa, Malatya, Mardin ve Elazığ il ve ilçe ÖNDER temsilcileri ve yönetim kurulu üyeleri ile ÖNDER Genel Merkezinden yöneticiler katıldı.

Toplantının açılış konuşmasını yapan ADİMDER  Adıyaman il başkanı Ebubekir TURMAZ, önemli bir hayır yarışında yer alan bu müstesna misafirleri ilimizde ağırlamanın haklı gururunu yaşadıklarını ifade ederek katılım sağlayan il ve ilçe temsilcileri ile  Genel Merkezden gelen Muhammet Taha Tavman, Enes Şişman, Oğuzhan Aydın beyfendilere teşekkür etti. Özellikle pandemi döneminde eğitimin olumsuz etkilerinin azaltılması adına ÖNDER'imizin katkıları ile ilimizdeki bütün İmam Hatip Okulu öğrencilerine kaynak kitap desteği ile imkanlar dahilinde bazı okullara kütüphane kurulumu sunduklarını belirten TURMAZ, destekleri için Genel Merkezimize teşekkür ederiz dedi.

Yoğun bir gündemle devam eden toplantıya önder (Öncü İmam-Hatipler Derneği) genel başkan yardımcısı Muhammed Taha TAVMAN başkanlık etti. TAVMAN, İmam-Hatip Okullarının sayıları, başarıları hakkında bilgi vererek yükselen başarı grafiğinin gurur verdiğini belirttikten sonra, okullarımız hakkındaki bilgi kirliliğine karşı doğru bilgileri aktarmanın önemine vurgu yaptı. Toplantının devamında okullarımızın sorunları hakkında değerlendirmeler ve istişareler yapıldı.

Buluşmanın ikinci safhasında il temsilcilerinin faaliyetleri, sorunlara karşı ürettikleri çözümler analiz ve değerlendirmeler çerçevesinde komisyon bazlı çalıştaylar düzenlendi.

Sonuç bildirgesi olarak  ÖNDER temsilciliklerinde kurulan çalışma komisyonlarının  kurumsallaşmayı pekiştirdiğini bu komisyonların aktif ve sorunlara çözüm üretme gücünün  önemine vurgu yapıldı. Ayrıca eğitim öğretim süreçlerine olumlu katkı sağlamak adına çalışma komisyonlarının daha geniş katılımlı olmasına, tüm paydaşlarla ortak hareket edilmesinin arttırılarak devam ettirilmesine karar verildi.

Bölge toplantısına katılım sağlayan katılımcılar ilimizin çeşitli yerlerine ziyaretler gerçekleştirdiler.

önder