Kâhta Umut Kervanından ihtiyaç sahibi ailelere gıda yardım


Adıyaman Kâhta Umut Kervanı, ihtiyaç sahibi ailelerle hayırseverler arasında köprü kurmaya gönüllere ulaşmaya devam ediyor.

post

 Kültür ve Yaşam    30.11.2022 10:57:50    Bu İçerik 1835 kez görüntülendi.

07.10.22

 


CEMİL ÖZDAŞ

İhtiyaç sahibi ailelerin mağduriyetini gidermek için gayret ettiklerini dil getiren Kahta Umut Kervanı Başkanı Mehmet Sivil,  Muhtaç ailelerle hayırseverler arasında köprü kurmaya devam ettikleri kaydetti.

Hayırseverlerle ihtiyaç sahibi aileler arasında köprü görevi gördüklerini ifade eden Sivil, "İslam dini kardeşlik, yardımlaşma dinidir. Bizler de Müslümanlar olarak bu kardeşlik ve yardımlaşmanın gereğini yerine getirmekle mükellefiz. Dinimiz ihtiyaç sahibi olan insanların ırkına ve inancına bakmadan onlara sahip çıkmamamızı emrediyor. Bizler de inancımız gereği olarak ihtiyaç sahibi ve bakıma muhtaç her insana ulaşma gayretindeyiz. Bir ilçe olsak da nüfuzumuz bazı illerden daha fazla olduğu için her ihtiyaç sahibine ulaşamayabiliyoruz. Bundan dolayı daha duyarlı olan kardeşlerimizin bu hayır hizmetinde hem yanımızda yer almaları hem de ahirete yönelik yatırım olan infak, sadaka ve zekâtlarını kurumumuz aracılığıyla yolumuzu gözleyen kardeşlerimize ulaştırmamalarını istiyoruz." ifadelerini kullandı.

Her ay düzenli olarak yardım yaptıkları aileler olduğu gibi dönemsel yardım yaptıkları ailelerin de olduğunu dile getiren Sivil, "Genelde ilimiz, özelde de ilçemizde ihtiyaç sahibi ailelerimiz fazla olduğu için halkımıza ulaşma noktasında elimizden gelen gayreti sarf ediyoruz. Fakirlikle mücadele ediyoruz ama bu bizim tek başımıza yapabileceğimiz bir mücadele değildir. Bu noktada tüm hayırsever vatandaşlarımızı bu noktada yardım yapmaya ve Umut Kervanı çatısı altında birlikte çalışmaya davet ediyoruz." dedi. (İLKHA)


YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.

ADIYAMAN-KAHTA-UMUT KERVANI-MUHTAÇ AİLE