HÜDA PAR Adıyaman il Başkanlığından basına ziyaret


HÜDA PAR Adıyaman İl Başkanı Mustafa Yetiş ve beraberindeki heyet Adıyaman merkezde yayın hayatına devam eden yerel ve ulusal basın mensuplarına ziyaretler gerçekleştirdi.

post

 Siyaset    17.11.2022 17:04:17    Bu İçerik 3144 kez görüntülendi.

07.10.22

 


 

CEMİL ÖZDAŞ

Yetiş, basının ehemmiyeti ve sorunları, yerel düzeyde siyaset, Adıyaman'ın sorunları ve çözüm önerilerine ilişkin görüş alışverişinde bulunmak üzere basın mensuplarını ziyaret ettiklerini belirtti.

Yetiş, HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu'nun 18-19 Kasım'da Adıyaman'a yapacağı ziyaret ve basın buluşmasına davet için yapılan ziyaretlerin son derece olumlu geçtiğini dile getirdi.

Ziyaretlerde HÜDA PAR'ın amacı hakkında konuşan HÜDA PAR Adıyaman İl Başkanı Mustafa Yetiş, HÜDA PAR'ın amacının toplumun temel değerlerini siyasete taşımak ve toplumun huzur ve barışını sağlamak olduğunu belirtti.

"Siyasette kutuplaştırıcı dilden vazgeçilmelidir"

Türkiye siyasetinde ve yerel siyasette yapıcı ve kaynaştırıcı bir dil kullanılması gerektiğinin altını çizen Yetiş, "Bizler HÜDA PAR olarak siyasete yeni bir dil ve yeni bir renk kattığımıza inanıyoruz. Eleştirirken kırmadan, dökmeden ve hakaret etmeden memleketin maslahatı doğrultunda eleştirmek, eleştirilerinde bu yönden ele alınarak değerlendirilmesini siyasete kattık ve daha bu siyasete katacak çok değerimizin de olduğu kanaatindeyiz." ifadelerini kullandı.

 "Yerel Basın desteklenmelidir"

Yetiş, vatandaşların sesi ve soluğu olması gereken basının özgür bir şekilde, İslami değerler çerçevesinde rahatlıkla hareket etmesinin sağlamsı gerektiğini belirtti.

Yetiş, "Evet biliyoruz yerel basınımızın çok ciddi sıkıntıları var. Özellikle salgınla birlikte artan kâğıt maliyetleri, akaryakıt ve kira zamları, sigorta primleri ve basın mensuplarımızın kullandığı cihazlara gelen fahiş zamlar basın çalışanı arkadaşlarımızın ekonomik anlamda çok ciddi sıkıntılar çekmesine neden olmuştur. Bu anlamda yerelde yapılan israfın önüne geçilerek tek geçim kaynağı kalemi olan basın mensubu kardeşlerimiz desteklenmelidir. Bu destek dostluk ve ikili ilişkilerin ötesinde adalet ve hakkaniyet çerçevesinde yapılmalıdır. Taşıdıkları basın kimlik kartlarının bir karşılığı olmalıdır. Yaptıkları yerli yerindeki bir haberden dolayı 'Bizi eleştirdin seninle anlaşmamızı fes ediyoruz' demek yerine; hatalarını düzeltme imkânı sunduğu için basın mensubu arkadaşlarımıza teşekkür etmelidirler. Bununla birlikte basın mensubu arkadaşlarımız da ellerindeki imkânı memleketin faydasına olacak şekilde kullanmalı, kalemini baskı ve şantaj aracına dönüştürerek kalemine ve memleketine ihanet etmemelidir. " şeklinde konuştu.

"Doğrunun yanında yanlışın karşısında olacağız"

Konuşmasının devamında Yetiş, "Yerel sorunları tespit ve çözüm önerileri bağlamında elimizden geleni yapmaya gayret edeceğiz. Evet, yerel yönetimlerin tek gayesi hizmet olmalıdır. Fakat nihayetinde bu idareciler de insandır bazen unutabiliyor bazen sorunu göremiyor bazen de ne yazık ki dost, ahbap ilişkileri içerisinde hareket edilebiliyor. Bu durum karşısında HÜDA PAR olarak 'Hakkın hatırı alidir başka hatırlara feda edilemez.' düsturu içerisinde hareket ederek yanlış kimden gelirse gelsin karşısında, doğru kimden gelirse gelsin yanında olacağız." ifadelerini kullandı. (İLKHA)


YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.

HÜDA PAR-ZİYARET-BASIN